Mnogo više od cementa: HeidelbergCement postaje Heidelberg Materials

  • Korporativni brend Heidelberg Materials objavljen u sjedištu u Heidelbergu
  • Novi vizuelni identitet naglašava pionirsku ulogu kompanije na putu ka karbonskoj neutralnosti i digitalizaciji u industriji građevinskih materijala
  • Domaće i međunarodne podružnice postepeno će mijenjati naziv u Heidelberg Materials od 2023. nadalje

HeidelbergCement postaje Heidelberg Materials. Kompanija je u utorak 20.9.2022. otkrila svoj novi brend identitet u prisutnosti stotina zaposlenika u svom sjedištu u Heidelbergu u Njemačkoj. U nazivu se „Heidelberg“ zadržava kao sinonim za kontinuitet i tržišno vodstvo. „Materials” zamjenjuje “Cement” i označava inovativni portfolio održivih i inteligentnih građevinskih materijala kao i digitalnih rješenja.

„Ponosni smo na naše poslovanje s cementom, ali raspon usluga naše kompanije daleko nadilazi cement, kako danas tako još više u budućnosti“, rekao je dr. Dominik von Achten, predsjednik Upravnog odbora. „Naša budućnost je održiva. Naša budućnost je digitalna. Zahtjevi kupaca, tržište i konkurenti se brzo mijenjaju. Prilike i izazovi ne poznaju granice zemalja, dok komunikacija postaje sve više globalna. Imamo nove prilike da se istaknemo. Bit ćemo prva kompanija u svijetu koja će već 2024. godine ponuditi na veliko cement bez karbona. Snažno napredujemo u skaliranju naših CCUS* aktivnosti: s projektima koje smo već pokrenuli do 2030. smanjit ćemo naše CO2 emisije za 10 miliona tona.

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA-

Kako bismo u potpunosti iskoristili prednosti koje imamo kao globalni tim, moramo nastupati i djelovati ujedinjeno i govoriti jednim glasom. S našim novim i globalnim brendom Heidelberg Materials, našoj transformaciji dajemo lice i sidro. Nastavljamo predvoditi promjene u našoj industriji koje vode ka održivosti i digitalizaciji – u korist naših kupaca, naših zaposlenika, naših dioničara i društva u kojem živimo.

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA-

Primjena u cijelom svijetu od 2023. nadalje

U prvom koraku, rebranding će započeti na razini Grupe, gdje će se Heidelberg Materials odmah predstaviti kao brend. Od 2023. nadalje, domaće i međunarodne podružnice postupno će se preimenovati u Heidelberg Materials.

Jon Morrish, član Upravnog odbora i odgovorni za razvoj brenda, rekao je: „Kao pionir na putu ka karbonskoj neutralnosti i kružnoj ekonomiji u industriji građevinskih materijala, našim kupcima nudimo održivu vrijednost: cilj nam je do 2030. generirati polovicu našeg prihoda s proizvodima s niskim udjelom karbona. Heidelberg Materials je moćan brend koji predstavlja naše globalne standarde kvalitete i održivosti te kombinira snage iz svih zemalja s onima iz cijele Grupe.”

Cilj: prva kompanija s nultim neto emisijama u sektoru

Novi logo spaja racionalnost i emociju. Ujedinjuje tradicionalne vrijednosti i buduća polja djelovanja Grupe. Slikovna oznaka u logu je novost: dva elementa ujedinjena u organskom obliku predstavljaju slovo „h“ , početno slovo brenda. Veći oblik predstavlja konstrukcijski element, a time i tehničku snagu Heidelberg Materialsa. Manji element simbolizira buduća polja djelovanja Grupe.

Novi brend odražava ambiciju da budemo otvoreni za promjene, a da pritom ostanemo pristupačni i autentični. U isto vrijeme, naglašava da je Heidelberg Materials temeljni stub globalne industrije građevinskih materijala, s konkretnim ciljem: postati prva kompanija u sektoru s nultim neto emisijama.

Strategiju i dizajn brenda podržao je MetaDesign, Dusseldorf/Njemačka.

Objavljeno:

Najnovije

Više sadržaja
Povezano

Regijom se širi natpis s pijace u BIH, jednima je neukusan, drugima urnebesan

Dok jedni natpis smatraju pomalo neukusnim, drugima je fora. Mi...

Prvi šleperi ogrjevnog drva iz BiH već u Evropi

Prvi šleperi ogrjevnog drva iz BiH otišli su u...

Crnogorsku porodicu iz Berlina dirnuo gest bh. ugostitelja: Neka on i porodica biraju hotel sa pet zvjezdica

Bosansko-hercegovački ugostitelj Fahrudin Mešković održao je obećanje i u...