Mladić iz BiH ubijen je u Kelnu: U njega pucao član zloglasne bande Hells Angels MC Honorfield

U pucnjavi koja se dogodila u petak navečer u Kelnu, ranjen je i poginuo mladić iz Bosne i Hercegovine (27), a ranjen je muškarac iz Njemačke (39).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako je u prvi mah djelovalo da je 39-godišnji Nijemac, član zloglasne Hells Angels MC Honorfield, i sam žrtva pucnjave, ispostavilo se da je on taj koji je ranio mladića iz BiH. Dok je u brzini odlagao oružje, ranio je i sam sebe, zbog čega se sada nalazi u bolnici.

Kako prenose njemački mediji, njegova žrtva, 27-godišnji državljanin BiH nije pripadao kriminalnom miljeu, niti je ima bilo kakve veze sa “Hells Angels MC Honorfield”. Ono što se zna jeste da su se njih dvojica od ranije poznavali.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upravo zbog tih novih saznanja, protiv Nijemca je izdat nalog za hapšenje zbog pokušaja ubistva.

– Kako je i sam ranjen, on se još uvijek nalazi u bolnici, izjavio je danas portparol kelnske policije, prenose Nezavisne.

Inače, do pucnjave je došlo prije nekoliko dana u kvartu Ehrenfeld gdje je došlo do sukoba između nekoliko osoba. Kada je policija došla na lice mjesta, pronašli su samo ranjenog Nijemca i mladića iz BiH. Ostali su pobjegli sa mjesta sukoba i policija aktivno traga za njima.

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE