Postani član

Zaslužujete ekskluzivan i kvalitetan sadržaj.

Maloljetnik donio pištolj u školu u BiH: Planirao ga dati drugovima da izvedu pljačku

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što je gradiška policija pronašla startni pištolj kod učenika prvog razreda Tehničke škole uhapšena su četiri maloljetnika, jer je istraga pokazala da su planirali da s njim idu u pljačku, saznaje ATV.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U policiji navode da je upravo to razlog zbog kojeg je maloljetnik donio pištolj u školu.

”Četiri maloljetnika uhapšena su zbog sumnja da su počinili krivično djelo dogovor za izvršenje krivičnog djela. Naime, radeći po prijavi vezanoj za maloljetnog učenika koji je donio startni pištolj u školu, policijski službenici su došli do saznanja, da je maloljetno lice donijelo startni pištolj u školu kako bi isti predao drugim maloljetnicima u svrhu izvršenja imovinskih krivičnih djela”, navode u PU Gradiška.

Dodaju da je o svemu obaviješten je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, koji se izjasnio da se nakon kompletiranja predmeta dostavi izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, protiv četiri maloljetna lica.

”Na osnovu prethodno navedenih okolnosti, u srednjoj školi u Gradišci, danas je održan sastanak multisektorskog tima, na kojem je prisustvovalo rukovodstvo škole, predstavnik Centra za socijalni rad, predstavnik Centra za mentalno zdravlje kao i predstavnici Policijske uprave Gradiške, kako bi svako preduzeo mjere i radnje iz svoje nadležnosti”, dodaju u policiji.

- Marketing -