Makljaža u parlamentu! Zastupnik ošamario kolegicu pa ga ona gađala stolcem, a onda se uključio ‘ostatak ‘ekipe’

Zastupnici u senegalskom parlamentu razmjenjivali su udarce i bacali stolice, a sve je započeo jedan političar koji je ošamario zastupnicu.

Nastao je opći haos

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA-

Naime, do tučnjave je došlo usred “uzavrelih strasti” između političara vladajuće i opozicione stranke. Opozicioni zastupnik udario je kolegicu u lice, pokazala je televizijski snimak na Twitteru, što je izazvalo masovnu tučnjavu u parlamentu.

Tokom prezentacije budžeta, oporbeni član parlamenta Massata Samb prišao je i ošamario Amy Ndiaye Gniby iz vladajuće koalicije Benno Bokk Yakaar (BBY), što je izazvalo pravi sukob.

- Advertisement -Kakajnski Oglasi - Najveći oglasnik u Kaknju MegaOglasi - Brza prodaja i kupovina

Gniby je bacila stolicu na Samba prije nego što ju je drugi zastupnik srušio na pod. Sjednica je prekinuta jer su zastupnici razmjenjivali udarce, optužbe i uvrede.

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA-

Tenzije između vladajućih i opozicijskih političara su porasle od parlamentarnih izbora u septembru na kojima je vladajuća stranka izgubila većinu, prenosi Reuters.

Sall je odbio jasno reći planira li se kandidirati za treći mandat, što je potez za koji opozicija kaže da bi bio kršenje ograničenja mandata i ranijeg obećanja. Pristalice Salla (60) tvrde da mu ustavna reforma omogućava ponovnu kandidaturu.

Objavljeno:

Najnovije

Više sadržaja
Povezano

Konačno dobre vijesti: Gotovo je s rastom cijena polovnih vozila, pad je osjetan

Više od dvije godine trgovici polovnim automobilima trljali su...

U BiH nije dobila priliku: Bišćanka je među deset najljepših na svijetu

Zamislite da surfate internetom i onda slučajno ugledate svoju...