Mafijaši se izvinili: Greškom smo vam rastopili sina u kiselini. Evo 60.000 eura i stan

U Italiji sude dvojici mafijaških šefova koje su optužili za ubistvo građevinara Giulija Giaccija. Mafijaši su ga likvidirali prije 23 godine. Slučaj je bio godinama neriješen dok se nije javio mafijaš i rekao da želi svjedočiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“To ubistvo je bilo najmračniji trenutak moje kriminalne prošlosti, shvatio sam da smo ulovili i ubili pogrešnog čovjeka”, rekao je Roberto Perrone, svjedok pokajnik na suđenju napuljskim mafijaškim šefovima.

Prije 23 godine Salvatore Cammarota (56) i Carlo Nappi (64), naredili su ubistvo 26-godišnjeg Giulija Giaccija, građevinara kojeg su oteli, ubili i rastopili u kiselini kako bi sakrili tragove. Ono što je ostalo od njega bacili su negdje na periferiju Napulja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovo je ubistvo bilo neriješeno više od dvije decenije dok se policiji nije javio mafijaš koji je učestvovao u svemu i rekao im da želi svjedočiti. Ispalo je da su mafijaši ubili krivog čovjeka.

Prije suđenja dva mafijaška šefa ponudila su obitelji kompenzaciju od 60.000 eura i stan vrijedan 120.000 eura.

“Prema italijanskim zakonima, možete se riješiti trećine kazne ako platite odštetu za zločin. No porodica je odmah odbila ponudu. Oni žele najstrožu kaznu za počinitelje. Nikad nisu pronašli sinovo tijelo”, rekao je advokat Alessandro Motta koji zastupa porodicu.

“Cilj im je čovjek za kojeg su bili uvjereni da je bio u vezi s nećakinjom Salvatorea Cammarotija. Mislili su da je on i član suparničke mafije. Došli su pred Giaccijevu kuću odjeveni u policajce”, rekao je advokat i dodao:

“Uhvatili su pogrešnog čovjeka. On nije imao veze s tim. Zadnje što im je rekao bilo je: ‘Pogriješili ste, ja sam iz dobre porodice’. Onda su mu pucali u glavu.

NAJNOVIJE