Postani član

Zaslužujete ekskluzivan i kvalitetan sadržaj.

Kupio minijaturni dom za 1460 eura: Iako nema tuš ni toalet, ostvarenje je njegovih snova

Tvrdi da je dvije godine čuvao kućne ljubimce kako bi si mogao priuštiti kućicu. Jedan muškarac otkrio je da je, umjesto da potroši novac na veliku kuću, potrošio samo 1300 funti (oko 1460 eura) i kupio malenu kuću na točkovima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brooks, koji na TikToku objavljuje pod korisničkim imenom @brookstravels, objasnio je da je kupio mali dom, a iako nema tuš niti WC, on voli svoj jedinstveni životni prostor, piše The Sun. U jednom videu,

Brooks je ispričao svoju priču, podijelivši video uz naslov:

“Ovo je moja mala priča o putujućoj kući!”

– Dvije godine sam čuvao kućne ljubimce i to mi je na kraju pomoglo da uštedim dovoljno novca da izgradim svoj mali dom iz snova na kotačima i putujem. Sada istražujem SAD i ganjam svoje snove – rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugoj snimci, Brooks je korisnicima društvenih mreža omogućio obilazak svoje malene kuće.

– Dobro došli u moju malenu kuću. Naravno, čim uđete, možete vidjeti da je poprilično maleno, ali služi svojoj svrsi. Ovdje je moj sjajni otirač koji sam nabavio u antikvarijatu i obojio ga mrljama tako da izgleda lijepo. Pod me koštao oko 40 funti (oko 45 eura). Krevet je dvostruki madrac koji sam zapravo izrezao kako bih bio siguran da savršeno pristaje na moju drvenu platformu za krevet koju smo napravili moj djed i ja – ispričao je.

Zatim je pokazao neke od ukrasa i spremište ispod kreveta. Rekao je kako ima umivaonik koji još nije dovršen, a onda je pokazao svoj prozor i dodao da bi volio da ima više prozora. Njegov video očito je impresionirao mnoge jer je brzo skupio 104 hiljade pregleda. Korisnici TikToka ostali su zapanjeni Brooksovim malenim domom i mnogi su mislili da izgleda sjajno, prenosi Večernji list.

 – Slatko i ugodno! – napisala je jedna korisnica.

– Sjajan posao, sviđa mi se – dodala je druga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 Međutim, nekima se njegov maleni dom baš i nije svidio, te su imali neke primjedbe.

– Ne pokušavam biti nepristojan, ali ovo izgleda stvarno depresivno. Nabavi neke slike ili ukrase – glasio je jedan takav komentar, a Brooks je odgovorio da radi na tome.

– Nemaš tuš ni WC?! – upitala je druga osoba, a Brooks je na to komentarisao da to pokušava nabaviti, a da se u međuvremenu snalazi kako stigne. (Tuzlanski.ba)

@brookstravels My updated micro house tour! 😊 #tinyhousebuild #van #vanlife #camperliving #camperlifestyle #campertour #tinyhousetour #microhouse #travel #cheaptravel #cheapliving ♬ Love You So – The King Khan & BBQ Show