― Marketing ―

Koristi se svo raspoloživo oružje, čak i dronovi: Hamas objavio više snimaka borbi sa izraelskom vojskom

- Marketing -

Hamas je danas objavio videosnimak koji prikazuju kako se borci te palestinske organizacije sukobljavaju s izraelskim vojnicima u Gazi.

Navodi da su borbe snimljene kod Zeitouna u sjevernom Pojasu Gaze i da se na snimkama može vidjeti kako hamasovci uništavaju izraelski više oklopnih vozila izraelske vojske, uključujući u tenk.

Nešto kasnije iz Hamasa su objavili još jedan video u kojem se vidi kako dronom gađaju veću grupu izraelskih vojnika koji napadaju Gazu. Na snimku se jasno vidi da je prilikom tog napada pogođeno više izraelskih vojnika, ali još nije poznato da li ima poginulih.

- Marketing -

“Plaćamo visoku cijenu”

Da izraelska vojska trpi velike gubitke u napadu na Gazu potvrdio je u utorak i izraelski ministar odbrane Yoav Gallant.

Gallant je dao izjavu tokom sastanka u zračnoj bazi Palmachim u Izraelu s trupama elitne zrakoplovne jedinice Shaldag i specijalne taktičke spasilačke jedinice 669, prema izraelskom vojnom radiju.

“Izraelska vojska koristi snage velikih razmjera duboko u Pojasu Gaze. Vode se bitke protiv snaga koje tamo djeluju, a rezultati i postignuća na bojnom polju su vrlo veliki. Nažalost, u ratu postoji i cijena, a u posljednja 24 sata platili smo visoku cijenu”, naglasio je Gallant.

- Marketing -

BONUS VIDEO

Real slomio Napoli u završnici, čudesan povratak Intera

Grupna faza Lige prvaka ulazi u završnicu. U srijedu je odigrano osam susreta petoga kola po Grupama A, B, C i D. Galatasaray i Manchester...