Postani član

Zaslužujete ekskluzivan i kvalitetan sadržaj.

Komšić: Godina ispred nas će biti izazovna i ne trebamo odustajati, ja sigurno neću       

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić uputio je novogodišnju čestitku građanima u kojoj je naglasio kako 2022. godine nije bila nimalo laka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 

U novogodišnjoj poruci Komšić je naglasio kako su pred državom veliki izazovi i u narednom periodu.

 

“Drage moje građanke i građani Bosne i Hercegovine. Period koji ostavljamo iza sebe nije bio nimalo lak. Pred nama su bili veliki izazovi, izazovi koji nisu olakšali našu svakodnevnicu. Političke promjene u svijetu i Evropi rezultirale su brojnim tenzijama na širem društvenom planu, što se u velikoj mjeri odrazilo i na ekonomsko- socijalni status u BiH.  Nažalost, sve ukazuje na to da ni period koji je pred nama neće biti jednostavan”, rekao je Komšić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 

Pojasnio je kako će 2023. godine biti izazovna i neizvjesna.

 

“Stoga, na svima nama je da kao pojedinci u društvu, uz mnogo mudrosti, strpljenja i odlučnosti, učinimo sve kako bismo adekvatno odgovorili na izazove i promjene koje će uslijediti u budućem periodu. Trebamo biti iskreni, mnogo je posla pred nama kako bismo okruženje u kojem živimo učinili boljim i prosperitetnijim. Ali nikada ne trebamo odustati. Ja sigurno neću odustati od države Bosne i Hercegovine u kojoj su svi građani jednaki, države u kojoj će temeljna ljudska prava biti imperativ. Države čije su institucije u službi svakog njenog građanina, a ne svrha same sebi, države u kojoj će se svako od nas osjećati sigurno. Uvjeren sam, nećete odustati ni vi”, poručio je.

 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na kraju obraćanja, Komšić je izjavio kako empatijom moramo graditi društvo saradnje i tolerancije.

 

“Nađimo snagu u našim različitostima, slavimo međusobne uspjehe, budimo jedni drugima čvrst oslonac. Empatijom gradimo društvo jednakih, društvo saradnje i tolerancije. Dok se radujemo svojim i uspjesima naših bližnjih, ne zaboravimo one koji su u potrebi i sami, budimo ruka podrške jedni drugima. Dragi moji Bosanci i Hercegovci, u novoj 2023. godini želim vam dobro zdravlje, mnogo sreće i uspjeha, uz nadu da će naredna godina biti bolja u svakom pogledu od ove koju ostavljamo iza sebe”, zaključio je član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić.

 

 

 

- Marketing -