― Marketing ―

Kakanjski ribari uradili su veliku stvar! Obnovljen riblji fond u rijekama Bukovica, Trstionica, Zgošća i Ribnica

- Marketing -

Nakon nedavnog pomora ribe u rijeci Bukovici i Trstionici članovi USR “Vitez” iz Viteza sa Draganom Jonjićem na čelu su donirali 500 komada potočne pastrmke za obnovu ribljeg fonda u ove dvije  rijeke.

Kao veza između ova dva udruženja veliki doprinos je imao Almedin Mrki Porča koji je nesebičnim radom, trudom i zalaganjem bio glavna spona između ova dva društva.

Članovi SRD “Bistro” Kakanj su u petak izvršili poribljavanje ove dvije pomenute rijeke i još dvije koje se nalaze na području općine, Ribnicu i Zgošću.

- Marketing -

Kako je to izgledalo pogledajte u videu OVDJE.

Dragan Jonjić je izjavio slijedeće: “Kao znak zahvalnosti odlučili smo donirati dio potočne pastrmke koju uzgajamo za svoje potrebe iz ciklusa mrijesta 2021./2022. Izdvojili smo 500 komada potočne pastrmke uzrasta do 20 cm koja je namjenjena za revitalizaciju uzvodnog dijela prelijepih  rijeka Trstionice i Bukovice na području SRD Bistro Kakanj. Rijeka Trstionica prolazi kroz ekološku katastrofu ispuštanjem otpadnih voda u Vrući potok koji se ulijeva u Trstionicu. Danas, 07.04.2023. godine, predstavnici SRD “Bistro” Kakanj zajedno sa Almedinom su preuzeli ovu donaciju u “Mini-centru za revitalizaciju autohtonih salmonidnih vrsta riba” mrijestilište Kremenik sa svom neophodnom pratećom dokumentacijom. Želimo im uspješno poribljavanje”.

Iz SRD “Bistro” Kakanj uputili su riječi zahvalnosti za USR “Vitez” i “Mini centru za revitalizaciju autohtonih salomoidnih vrsta riba” mrjestilište Kremenik iz Viteza na čelu s Draganom.

- Marketing -

BONUS VIDEO

Izložba “Unutar četiri zida” otvorena u Sarajevu

Večeras je u prostoru galerije Europe House u Sarajevu svečano otvorena izložba pod nazivom "Unutar četiri zida", koju su zajednički kreirale fotografkinja Aida Redžepagić...