Kakanjska Rora očitala lekciju: Nezaboravno bajkersko druženje i unikatni dvotočkaši

Moto skup koji organizira Moto klub Rora Kakanj prethodnih godina “prijetila” je postati jedna od posebnih manifestacija koja Kakanj uzdiže na veći nivo u očima svijeta, ove godine definitivno organizatori su pokazali da su dostojni toga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Užareni asfalt, raznovrsni dvotočkaši koje zbog određenih detalja srčanih bajkera ne možete nigdje vidjeti i stunt show obilježili su 4. Moto skup u Kaknju.  

Osim ranije navedenog nemoguće je ne navesti ono što su osjetiti i vidjeti mogli samo oni koji su posjetili ovaj skup. Ogroman respekt, srčana dobrodošlica, čvrsti zagrljaj prijatelja koji se uspijevaju vidjeti samo zahvaljujući ovim skupovima, istinsko povjerenje koje se vidi u očima dok se pozdravljaju, dugi opuštajući razgovori uz piće i neograničena ljubav prema svemu što je vezano za motore.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bajkeri uistinu znaju napravi druženje u pravom smislu te riječi, a  njemačkoj disciplini kojoj smo svjedočili po ko zna koji put su dokazali da istinski vozači motocikala nisu ono kako ih često drugi vide – i to je razlog više da posjetite, ukoliko ste propustili, moto skup koji će vjerujemo naredne godine biti održan.

U petak prvog dana održano je cjelodnevno druženje uz koncert rock muzike kakanjskog Kick benda.

Drugog dana motociklisti su još uvijek pristizali iz raznih gradova a dočekao ih je bajkerski ručak. Nakon ručka prisutni su uživali u akrobacijama Petra Cindrića. Na radost stanovnika, svi bajkeri prodefilovali su gradom a zatim svoje omiljene dvotočkaše ponovo parkirali u Doboju gdje su druženje nastavili uz koncert rock benda “Vrane”.

Danas je organiziran doručak i ispraćaj bajkera. Prijatelji se rastaju i odlaze na svoj dugi put, put bajkera. Ponovo čvrsti zagrljaj, ruka uz sjajan ispraćaj do novog moto skupa.

S obzirom da se radi o skupu koji je ponudio trodnevni sadržaj uz visok nivo organizacije i ne slučajno odabrane bendove u kojima su svi, ili ima, Kakanjaca moto skup u Kaknju definitivno je postao važan datum na kalendaru naše općine.  

Sve fotografije možete pogledati klikom OVDJE.


(E. Fejzović/Kakanj-X)

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE