Kakanjska policija kao podrška: U pretresima na području Zenice pronađena opojna droga, hapšenje u Kaknju

Policijski službenici Sektora kriminalističke policije, Odsjeka za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga kontinuirano provode aktivnosti na suzbijanju i prevenciji neovlaštenog posjedovanja, proizvodnje i stavljanja u promet opojne droge, kao i otkrivanju i procesuiranju osoba koje se dovode u vezu sa zloupotrebom droga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U tom kontekstu, dana, 17.01.2024. godine koordiniranom akcijom policijskih službenika Odsjeka za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga i Policijskih službenika policijske stanice Kakanj na području općine Kakanj slobode je lišeno lice N. A. rođen 1980. godine iz Zenice, gdje je tom prilikom kod istog pronađen upakovan sadržaj biljne materije koja asocira na opojnu drogu.

Nakon toga u koordinaciji sa policijskim službenicima Odsjeka kriminalističke policije, Policijske uprave I, Zenica izvršen je pretres stana i pomoćnih prostorija koje isti koristi, u Zenici u ulici Hadžije Mazića put, gdje je tom prilikom pronađena značajna količina opojne droge i to:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upakovan sadržaj biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Marihuana”, bruto težine 1 kg,

Više pakovanja biljne materije koja asocira na opojnu drogu ” Marihuana”, spremnih za uličnu prodaju i

Jedna digitalna vaga za precizno mjerenje.

Nakon izvršenog pretresa N.A. je sproveden u službene prostorije Policijske uprave I, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada.

Dana 18.01.2024. godine uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu “Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga” iz člana 238. Krivičnog zakona Federacije BiH osumnjičeno lice N.A. je predato Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona na dalje postupanje.

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE