― Marketing ―

Lana Pudar postavila tri nova državna rekorda

Plivačice i plivači Kluba vodenih spotova „Orka“ proteklog vikenda sudjelovali su na Ljetnom prvenstvu Bosne i Hercegovine u plivanju za 2023. godinu, koje se...

Kakanj se sjeća šehida koji su dali život za domovinu: Pročitajte program obilježavanja

- Marketing -

U Kaknju se obilježava Dan šehida, važan datum koji se posvećuje sjećanju na hrabre šehide koji su dali svoje živote za slobodu i nezavisnost Bosne i Hercegovine.

Program obilježavanja Dana šehida u Kaknju će biti realiziran 21. i 22. aprila 2023. godine.

Danas, nakon džuma namaza, u prostorijama Medžlisa Islamske zajednice Kakanj će biti proglašeni najbolji literarni radovi o temama “Priča o šehidu” za osnovne škole i “Šehidi – ptice bijele” za srednje škole.

- Marketing -

Isti dan, u 17:00 sati, u Sportskoj dvorani Kakanj će se održati revijalne utakmice polaznika škola fudbala FK “Rudar” i FK “Mladost”. Nakon utakmica, planirana je posjeta Gradskom spomen parku i polaganje cvijeća u znak sjećanja na šehide.

Sutra, u 11:00 sati, bit će organizirana posjeta šehitlucima u Ulici šehida, kao i u 11:30 sati posjeta Gradskom spomen parku i vjerski program.

Centralni vjerski program će se održati u Bijeloj džamiji u 12:00 sati, uključujući hatmu dovu za šehide.

Pozivaju se svi patriote da prisustvuju navedenim sadržajima i odaju počast hrabrim šehidima koji su dali svoje živote za slobodu i nezavisnost.

Dan šehida je prilika da se zajedno prisjetimo njihove hrabrosti i zahvalimo na njihovoj žrtvi koja će zauvijek biti zapamćena.

(K.P. / Kakanj-X)

- Marketing -