Kakanj: Nelegalan utovar uglja u Babićima i Cannabis u Zgošći

Dežurna služba Policijske stanice Kakanj u utorak je zaprimila informaciju da se na lokalitetu mjesta Babići, vrši nelegalni utovar uglja u više teretnih motornih vozila. Izvršenim provjerama na lokalitetu mjesta Bjeloševići, zatečena su dva teretna motorna vozila marke “Man” vlasništvo S.A. iz Kaknja i “Mercedes”, vlasništvo B.M. iz Kaknja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izvršenim vaganjem vozila utvrđena je količina od 7900 kg uglja, koja je predata uposlenicima Rudnika mrkog uglja Kakanj.

Rad na dokumentovanju krivičnog djela su nastavili istražitelji Policijske stanice Kakanj, uz upoznavanje dežurnog tužioca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istog dana u vremenu od 10,00 sati, do 13,30 sati, policijski službenici Uprave policije MUP-a ZDK su izvršili pregled terena na lokalitetu Crna stijena, u mjestu Zgošća, gdje su pronašli saksiju u kojoj je zasađena jedna stabljika koja svojim izgledom asocira na biljku “Cannabis sativa L”, visine 100 cm.

Policijski službenici Policijske stanice Kakanj nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju navedenog krivičnog djela, nakon čega će Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona biti dostavljen izvještaj.

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE