― Marketing ―

Lana Pudar postavila tri nova državna rekorda

Plivačice i plivači Kluba vodenih spotova „Orka“ proteklog vikenda sudjelovali su na Ljetnom prvenstvu Bosne i Hercegovine u plivanju za 2023. godinu, koje se...

Je li FK Rudar Kakanj pred krahom? Navijači poručili: Ne očekujte da će ovo mirno završiti!

- Marketing -

Fudbalski klub Rudar Kakanj nalazi se u veoma lošoj situaciji.

Dugogodišnji problemi koji su nagomilavali se doveli su do toga da su navijači više nego ikada prozivaju odgovorne za situaciju.

Kako bi se stvari razjasnile i pronašlo rješenje za ključne probleme u ovom trenutku navijači između ostalog pozivaju na održavanje redovne Skupštine koja već dugo nije održana. Međutim, iako je poziv upućen niko se još uvijek nije oglasio. Odgovorni za klub i dalje šute, dok navijači ostaju zabrinuti i nezadovoljni.  Situacija je, stoga, veoma ozbiljna i zahtjeva hitno djelovanje.

- Marketing -

Rudar ima stogodišnju historiju i brojne uspjehe iza sebe, a navijači su uvijek bili tu da ih podrže a sada su čini odlučniji da se problemi konačno riješe.

Rudar Kakanj 1980/81

KAP KOJA JE PRELILA ČAŠU

Već neko vrijeme kakanjski Rudar djeluje bez potpune uprave. Skoro osamnaest mjeseci klub nema predsjednika što se u njegovoj dugogodišnjoj historiji nije dogodilo a Skupštinu također ne pamte kad je održana.

Istina, problemi traju dugo ali čini se da je kap koja je prelila čašu bio događaj koji se dogodio prvi put u historiji kluba a to je da omladinske selekcije nisu otputovale na gostovanja.

Kako stoji na stranici kluba autoprijevoznik zadužen za  prevoz zbog velikog dugovanja Rudara odbio je voziti omladinske selekcije na gostovanja u Olovo i Bugojno. Predpioniri i pioniri su trebali na ići u Olovo, a kadeti i juniori u Bugojno.

-Tu je bilo i djece od samo deset godina i zaista je tužno bilo gledati kako se uplakani vraćaju kući. Da ti srce pukne od tuge! Naš “fudbalski starac” proživljava najteže dane u svojoj velikoj i bogatoj historiji i pozivamo sve odgovorne da učine nešto dok još nije prekasno! – stoji u objavi.

 

‘NE OČEKUJTE DA ĆE SE OVO MIRNO ZAVRŠITI’

Ubrzo nakon informacije o uskraćenom odlasku omladinskih selekcija na stranicama navijačkih grupa Gusari Kakanj 1996 i Zeleno Crna Armija 1996 objavljena je jedinstvena poruka.

Poručili su da se sve događa zbog nemara i nerada odgovornih koji misle da će se sve samo riješiti ali da oni neće mirno podnijeti.

-Šta se radi našem Rudaru? Imamo puno pitanja odgovornim za ovu situaciju koji se nalaze u upravi kluba, ali i onima koji nisu više tu, a doveli su do ovog stanja. Do ove situacije je došlo isključivo zbog nemara i nerada odgovornih, koji misle da će se samo riješiti sve i da će sve pasti samo sa neba. Mi, navijači Rudara, nećemo ovo mirno podnijeti i bez šutnje. Ako ne dođe do bilo kakvog pomaka, napretka i rada odgovornih u klubu, navijači će povući svoj potez. Ne očekujte da će se ovo mirno završiti! Kakanj i Kakanjci žive za Rudar i ne budite iznenađeni kada poduzmemo svoje korake! Radite ili ostavke – stoji u objavi.

SIMBOL GRADA

FK Rudar Kakanj je fudbalski klub sa bogatom tradicijom, koji se može pohvaliti sa više od 100 godina postojanja. Klub je osnovan davne 1920. godine, i od tada je bio sinonim za sportsku kulturu i uspjeh.

VEZANO | FK Rudar Kakanj 1:0 NK Bosna Visoko – 06.05.2017.

U toku svoje duge historije, FK Rudar Kakanj je postigao mnoge značajne uspjehe i osvojio mnoge nagrade a rekorder je po broju nastupa u Prvoj ligi FBiH.

Pored sportskih uspjeha, poznat je i po svojim vjernim navijačima koji su uvijek bili tu da podrže klub. Navijači su i sami aktivno učestvovali u različitim inicijativama i akcijama koje su imale za cilj unapređenje kluba.

VEZANO | Govor Edina Begovca na Skupštini FK Rudar 06. 24. 2017.

Međutim, kao i svaki klub, FK Rudar Kakanj se suočava sa izazovima i trenutno se nalazi u veoma teškoj situaciji. Uprkos tome, klub i dalje ostaje sinonim za sportsku kulturu i ponos grada Kaknja, te će se navijači i odgovorni za klub nadamo se truditi da očuvaju tradiciju koja traje već više od jednog vijeka.

 

(K.P. / Kakanj-X.com)

Rudar Kakanj 1983/84.

Rudar Kakanj 1984