Postani član

Zaslužujete ekskluzivan i kvalitetan sadržaj.

Je li FK Rudar Kakanj pred krahom? Navijači poručili: Ne očekujte da će ovo mirno završiti!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fudbalski klub Rudar Kakanj nalazi se u veoma lošoj situaciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dugogodišnji problemi koji su nagomilavali se doveli su do toga da su navijači više nego ikada prozivaju odgovorne za situaciju.

Kako bi se stvari razjasnile i pronašlo rješenje za ključne probleme u ovom trenutku navijači između ostalog pozivaju na održavanje redovne Skupštine koja već dugo nije održana. Međutim, iako je poziv upućen niko se još uvijek nije oglasio. Odgovorni za klub i dalje šute, dok navijači ostaju zabrinuti i nezadovoljni.  Situacija je, stoga, veoma ozbiljna i zahtjeva hitno djelovanje.

Rudar ima stogodišnju historiju i brojne uspjehe iza sebe, a navijači su uvijek bili tu da ih podrže a sada su čini odlučniji da se problemi konačno riješe.

Rudar Kakanj 1980/81

KAP KOJA JE PRELILA ČAŠU

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Već neko vrijeme kakanjski Rudar djeluje bez potpune uprave. Skoro osamnaest mjeseci klub nema predsjednika što se u njegovoj dugogodišnjoj historiji nije dogodilo a Skupštinu također ne pamte kad je održana.

Istina, problemi traju dugo ali čini se da je kap koja je prelila čašu bio događaj koji se dogodio prvi put u historiji kluba a to je da omladinske selekcije nisu otputovale na gostovanja.

Kako stoji na stranici kluba autoprijevoznik zadužen za  prevoz zbog velikog dugovanja Rudara odbio je voziti omladinske selekcije na gostovanja u Olovo i Bugojno. Predpioniri i pioniri su trebali na ići u Olovo, a kadeti i juniori u Bugojno.

-Tu je bilo i djece od samo deset godina i zaista je tužno bilo gledati kako se uplakani vraćaju kući. Da ti srce pukne od tuge! Naš “fudbalski starac” proživljava najteže dane u svojoj velikoj i bogatoj historiji i pozivamo sve odgovorne da učine nešto dok još nije prekasno! – stoji u objavi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 

‘NE OČEKUJTE DA ĆE SE OVO MIRNO ZAVRŠITI’

Ubrzo nakon informacije o uskraćenom odlasku omladinskih selekcija na stranicama navijačkih grupa Gusari Kakanj 1996 i Zeleno Crna Armija 1996 objavljena je jedinstvena poruka.

Poručili su da se sve događa zbog nemara i nerada odgovornih koji misle da će se sve samo riješiti ali da oni neće mirno podnijeti.

-Šta se radi našem Rudaru? Imamo puno pitanja odgovornim za ovu situaciju koji se nalaze u upravi kluba, ali i onima koji nisu više tu, a doveli su do ovog stanja. Do ove situacije je došlo isključivo zbog nemara i nerada odgovornih, koji misle da će se samo riješiti sve i da će sve pasti samo sa neba. Mi, navijači Rudara, nećemo ovo mirno podnijeti i bez šutnje. Ako ne dođe do bilo kakvog pomaka, napretka i rada odgovornih u klubu, navijači će povući svoj potez. Ne očekujte da će se ovo mirno završiti! Kakanj i Kakanjci žive za Rudar i ne budite iznenađeni kada poduzmemo svoje korake! Radite ili ostavke – stoji u objavi.

SIMBOL GRADA

FK Rudar Kakanj je fudbalski klub sa bogatom tradicijom, koji se može pohvaliti sa više od 100 godina postojanja. Klub je osnovan davne 1920. godine, i od tada je bio sinonim za sportsku kulturu i uspjeh.

VEZANO | FK Rudar Kakanj 1:0 NK Bosna Visoko – 06.05.2017.

U toku svoje duge historije, FK Rudar Kakanj je postigao mnoge značajne uspjehe i osvojio mnoge nagrade a rekorder je po broju nastupa u Prvoj ligi FBiH.

Pored sportskih uspjeha, poznat je i po svojim vjernim navijačima koji su uvijek bili tu da podrže klub. Navijači su i sami aktivno učestvovali u različitim inicijativama i akcijama koje su imale za cilj unapređenje kluba.

VEZANO | Govor Edina Begovca na Skupštini FK Rudar 06. 24. 2017.

Međutim, kao i svaki klub, FK Rudar Kakanj se suočava sa izazovima i trenutno se nalazi u veoma teškoj situaciji. Uprkos tome, klub i dalje ostaje sinonim za sportsku kulturu i ponos grada Kaknja, te će se navijači i odgovorni za klub nadamo se truditi da očuvaju tradiciju koja traje već više od jednog vijeka.

 

(K.P. / Kakanj-X.com)

Rudar Kakanj 1983/84.

Rudar Kakanj 1984

Jesenji prvaci u sezoni 1979/1980.godine


- Marketing -