Postani član

Zaslužujete ekskluzivan i kvalitetan sadržaj.

Javnost uznemirena: Ko zataškava saobraćajnu nesreću u Kaknju?

Kakanjska javnost uznemirena je nakon što se u javnosti pojavila informacija o saobraćajnoj nesreći prema kojoj je jedna osoba preminula od iste a da se cijeli slučaj zataškava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U petak 20. januara 61-godišnji Vahid Skeledžija krenuo je rano ujutro na posao ne sluteći šta će mu se dogoditi tog dana.  Prema informacijama koje je podijelila porodica, Vahid se na posao uputio biciklom iz Povezica, mjesta u kojem je i živio u pravcu Rudnika mrkog uglja u Kaknju odjel održavanja.

Dok se vozio ulicom 311. lahke brigade u 7 sati i 8 minuta učestvovao je u  saobraćajnoj nesreći u kojoj je učestvovalo jedno vozilo i pješak Vahid Skeledžija. U nesreći Skeledžija je zadobio teške tjelesne povrede opasne po život. Nakon nesreće Vehid je od  zadobijenih povreda preminuo, potvrđeno je iz MUP-a ZDK.

U nedjelju poslije ikindija-namaza Skeldžiji je klanjana dženaza u naselju Pope gdje je obavljen ukop.

FANTOMSKO ZATAŠKAVANJE LOKALNIH MEDIJA

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tri dana nakon dženaze i ukopa Skeledžije jedan od sarajevskih medija objavio je informaciju o navedenom događaju ali i zabrinutost porodice, sa pravom, šta će se događati sa cijelim slučajem.

Prema saznanjima Kakanj-X.com, putničkim automobilom je upravljala ženska osoba koja je nakon nesreće privedena u prostorije PS Kakanj a zatim puštena na slobodu.  Također, prema našim saznanjima cijeli slučaj preuzelo je Kantonalno Tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona kako bi se rasvijetlili uzroci i okolnosti nesreće odnosno potrebu za daljim postupanjem.

Isti  sarajevski medij u svom tekstu je “bacio” sumnju na cijeli slučaj prozivajući lokalne medije te kako se cijeli slučaj zataškava. Ako se cijeli slučaj zataškava od strane lokalnih medija i ako „čuvari istine“ koji se nerijetko predstavljaju u superlativu kada je u pitanju medijska scena u BiH  postavlja se pitanje zašto i sami sa svim resursima koje posjeduju za razliku od lokalnih medija, nisu otkrili šta je pozadina ovog  slučaja, ako se već zataškava?

Kakanj-X.com će u narednom periodu pratiti ovaj slučaj i nikako nećemo objavljivati neosnovane sumnje dok se ne očituju nadležne institucije, jer iste su jedine ovlaštene da slučajevi kao što je ovaj dobiju svoj epilog.

Ukoliko ipak neko zataškava, i to će ugledati svjetlo dana na ovom portalu bez očekivanja i prozivanja da to učini neko drugi.