Postani član

Zaslužujete ekskluzivan i kvalitetan sadržaj.

Javna tribina u Kaknju: Donori – nada za novi život

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Udruženje dijaliziranih i transplatiranih osoba (UDITO) Kakanj zajedno sa Donorskom mrežom Bosne i Hercegovine i podrškom Općine Kakanj pripremaju se da obilježe Evropski dan darivanja organa organizujući javnu tribinu pod nazivom “Donori – nada za novi život”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

PREDAVAČI EKSPERTI

Ovaj važan događaj će okupiti predavače, eksperate i građane kako bi podigli svijest o značaju darivanja organa i povećali broj potencijalnih donora.

Tribina će se održati 4. oktobra 2023. godine u 17 sati u Maloj sali Doma Kulture u Kaknju.

Učesnici tribine će imati priliku da čuju inspirirajuće govore i prezentacije od strane istaknutih predavača. Dipl. iur. Adela Čomić će predstaviti Donorsku mrežu Bosne i Hercegovine, istaknuvši njen značaj i ulogu u prikupljanju i distribuciji organa. Njena prezentacija će osvijetliti procese i procedure vezane za doniranje organa, podstičući prisutne da razmisle o registraciji kao donori.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Profesor dr. emeritus Halima Resić, iskusni stručnjak, će govoriti o životu sa dijalizom i transplataciji u Bosni i Hercegovini. Njeno bogato iskustvo će pružiti dublji uvid u izazove i trijumfe koji prate ovu oblast medicinske njege.

Nakon predavanja, prisutni će imati privilegiju da pogledaju kratki dokumentarni film koji prikazuje stvarne priče pacijenata koji su prošli kroz proces transplantacije organa. Ovaj film će osvijetliti ljudsku stranu doniranja organa i podsjetiti nas na važnost ovog čina.

PRAVNA REGULACIJA

Dipl. ur. Adela Čomić će se ponovno obratiti prisutnima, ovog puta fokusirajući se na pravnu regulaciju transplantacije i donorskih kartica. Informišući prisutne o zakonima i pravilima vezanim za ovu oblast, pomoći će im da bolje razumiju svoja prava i obaveze kao potencijalni donori.

Na kraju tribine, prisutni će imati priliku postaviti pitanja predavačima, razmjeniti iskustva i produbiti svoje razumijevanje teme darivanja organa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POZIV GRAĐANIMA

Organizatori pozivaju sve zainteresovane građane da se pridruže ovoj važnoj tribini kako bi zajedno doprinijeli podizanju svijesti o darivanju organa i, možda, postali dio ovog nesebičnog čina koji može spasiti život.

Nema sumnje da će “Donori – nada za novi život” tribina biti inspirirajući događaj koji će doprinijeti boljem razumijevanju i podršci za darivanje organa u Kakanju i šire.

(K.P. / Kakanj-X)

- Marketing -