Jasmina s troje djece preživljava od 120 km: U emisiji ispričala i kako joj je muž u završio u zatvoru

Popularno

Povezano

Jasmina Bečirović iz Gornje Lukavice u općini Živinice s troje djece preživljava od 120 maraka dječijeg doplatka.

S petogodišnjom kćerkom Timkom bila je gošća Hayatove emisije „Ispuni mi želju“, a tom prilikom ispričala je i da joj je muž u zatvoru zbog bespravne sječe drva.

- Marketing -

On je otišao u zatvor prije šest mjeseci. Od 2006. se to vuklo i odgađao zatvor. Sjekao je šumu, da može djecu othraniti. Sam je to radio. U zatvoru je Kozlovac u Tuzli, dobio je 15 mjeseci – kazala je Bečirović.

Pojasnila je da njen suprug nije imao odakle da plaća 100-200 KM kazni kada ga šumar zapiše. Od prodaje metra drva dobio bi 40-50 KM od čega je hranio porodicu.

Jasmina djecu prehranjuje samo od dječijeg doplatka, zima ide, nemaju drva.

  • Išla sam u Socijalno i dobila samo 50 KM jednokratne pomoći. Kad imam odem mužu u posjetu, nismo se vidjeli dva mjeseca. Ima govornicu iz zatvora i nazove nas minut-dva ne može više. Teško mu je, ne može nikud da izlazi. Djeca znaju da je u zatvoru zbog šume. Sve se zna zbog čega leži. I on je obolio, prošle godine su ga boljeli bubrezi, nosio je kateter – ispričala je.

I pored svega, mora nastaviti živjeti, školovati djecu…

  • Narod nam je pomogao da pošaljem djecu u školu. Jedan sin ide u srednju školu i vozari, treba mu 48 KM za prijevoz. Režije plaćam od dječijeg doplatka. Dijete prorovi krompira, deset reda – deset KM, 15 reda – 15 KM, saberem i platim režije. Kupili smo prije dvije godine stariju kuću za 5.000 KM, to smo isplatili. Imamo zemlju oko, pa sadim paprike, buraniju… – kazala je Bečirović.

Petogodišnja Timka, kao i svako dijete, ima svoje želje i snove, piše Hayat.ba.

  • Voljela bih da imam svoju sobu – rekla je Timke koja će sljedeće godine u školu.

Jasmini ništa nije mrsko raditi. Ode u šum u i bere grančice za potpalu.

Djeca sve rade sa mnom. Ali, ne znam šta ću zimi, ovo ne može biti zimi – kazala je Jasmina koju očekuje neizvjesna i duga zima.

- Marketing -

Najnovije