Iz lonca se kupam, a krov otišao od vjetrova: Zineta se brine o braći, ali ne boji nijedne mlade!

Popularno

Povezano

Zineta Alispahić iz Maglaja je sama.

Nikada se nije udavala, roditelji su joj davno umrli. Brine se o svoja dva brata Hasanu i Ibri. Svi su u godinama kada ne mogu ni raditi.

- Marketing -

Zineta kaže da bi sve lakše proživjeli da su njihova primanja dostojna čovjeka. Otvorila je dušu pred kamerama Hayat TV-a i u emisiji „Ispuni mi želju“ ispričala svoju tešku sudbinu.

  • Meni su oni obaveza, ne bih ih mogla ostaviti. Hasan troši table za epilepsiju kako je iz logora izašao. A Ibro je imao tuberkulozu, ne bi smio pušiti ni piti ali on to radi. Počeo se topiti, puno kašlje, neće na kontrolu. Hasan ima poteškoće od rođenja. Ibro je ranjen, metak je vadio – kaže Zineta.

Želja joj je osposobiti krov kuće i sanirati trošno kupatilo.

  • Iz lonca se kupam. Krov je otišao od vjetrova. Slala sam papire, ali ništa. Kante sam stavila, izmjestili smo struju da mogu krov raditi – priča Zineta.

Njihov troje žive od Hasanove plaće u komunalnom preduzeću. Sve od toga plaćaju.

Kad zafali, prodamo krompira i luka. Pekmez se peče, radim pravo, idemo po lijekove. Boga mi se ne bojim još nijedne mlade, 58 mi je godina, ali se nijedne ne bojim – kaže Alispahić.

Pločice na kupatilu su dotrajala, nema bojlera, kada je šuplja.

  • Mašinu sam morala na hodnik iznijeti zbog vlage. Borimo se, radimo. Ništa nam nije mrsko, ali ne možemo zaraditi za kupatilo. Ovo je samo za preživjeti – kaže Zineta te moli dobre ljude da im pomognu u obnovi.

Svaki put, kaže, zaplače kada se sjeti oca i majke. Tako je bilo i tokom posjete ekipe „Ispuni mi želju“, piše Hayat.ba.

  • Sama sam bila kod oca kad je umro. Dok je on bio, penzija je bila, drukčije je bilo. Nije ni bolovao ništa, voda mu je došla oko srca, s nogu je umro što se kaže. Grah komio, avliju i put pomeo taj dan. Borim se isto muško. Tražim ko će isfrezat, po njivi radim… Imam pritisak i ne bih smjela, ali idem, tabletu popijem i na njivu. Da Bog da niko ne došao na ovaj stepen da moli za pomoć – rekla je Alispahić.

- Marketing -

Najnovije