― Marketing ―

Izraelci u Gazi za sat ubili 50 ljudi: Iz IDF-a ističu da će se morati povući bez komande

- Marketing -

Izraelske odbrambene snage (IDF) ističu da su spremne pokrenuti kopnenu ofanzivu u Gazi i upozoravaju da će se morati povući bez komande, ako ne stigne naredba da uskoro krenu.

Vojni analitičar Michael Clarke promotrio je situaciju i objasnio zašto ne mogu beskonačno čekati naredbu.

Objašnjava da trupe moraju biti “zauzete” vježbama, a ako ih ostavite bez komande za napad, znači da ćete se početi brinuti s čime bi se mogli suočiti.

- Marketing -

“To je pravi problem između političkog pritiska pod kojim je premijer Izraela Benjamin Netanyahu i problema IDF-a”, rekao je on.

U isto vrijeme, portparol ministarstva zdravlja Gaze, koje predvodi Hamas, kaže da je izraelska vojska ubila najmanje 50 ljudi u posljednjih sat.

Ashraf al-Qidra je rekao da je IDF proširio područja svojih ciljeva širom Pojasa Gaze, prenosi Sky News.

To dolazi nakon što je ministarstvo saopćilo da je u izraelskim zračnim napadima u jednom danu ubijeno više od 700 Palestinaca.

Al-Qidra rekao je da je to najveći broj smrtnih slučajeva zabilježen u 24 sata od početka sukoba prije više od dvije sedmice.

- Marketing -

BONUS VIDEO

Načelnik Mirnes Bajtarević u Briselu panelista konferencije o pravednoj tranziciji zemalja Zapadnog Balkana i Ukrajine

Načelnik Mirnes Bajtarević je na poziv Evropske komisije protekla dva dana boravio u Briselu  gdje je bio učesnik i panelista konferencije koja je govorila...