Idealno za vjenčanja ili proslave: U Italiji možete unajmiti cijelo selo

Agencija koja se bavi iznajmljivanjem nekretnina za odmor pod nazivom Group Accommodation ima jedan neobičan oglas. Naime putem njihove stranice može se unajmiti cijelo srednjovjekovno selo u centralnoj Italiji – Petritoli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cijena najma historijskog sela koje se nalazi oko tri sata sjeveroistočno od Rima iznosi 1.500 eura po noći. Petritoli je autentično italijansko srednjovjekovno selo smješteno u netaknutoj regiji Italije, Le Marche, blizu jadranske obale.

Smještaj u dvorcu

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Historijsko selo ima višeetažne kuće, kule, uske popločane ulice, barokno pozorište, rimske podrume i zadivljujući dvorac s 37 spavaćih soba, devet kuhinja, restoranom i 19 kupatila. U sklopu dvorca nalaze se dva vanjska bazena s terasama za sunčanje koje pružaju panoramski pogled na cijelo područje.

Osim u dvorcu, gosti se mogu smjestiti i u samom selu, od šarmantnih tradicionalnih kuća do malih butik smještaja, kao i apartmana s opremom za kuhanje.

Iznajmljivanje Petritolija također omogućuje pristup više od 15 kulturno-zabavnih sadržaja poput kazališta, nazvano Chocolate Box, koje je presvučeno bogatim crvenim baršunastim presvlakama i ima prekrasne rimske stupove i sjedala.

Veći dio sela zatvoren je za saobraćaj

Ostali prostori, savršeni za društvena okupljanja i večere, uključuju samostan iz 17. stoljeća, dvoranu tiskare iz 18. stoljeća sa zasvođenim stropovima, nekoliko piazza i parkova, podrum za probanje vina s tapiserijama i prekrasne vrtove gradske vijećnice.

Prema oglasu, profesionalni tim dostupan je za pripremu posebnih događaja i tri obroka dnevno za do 250 osoba.

Veći dio sela je zatvoren za automobilski saobraćaj. Ulice su nanizane kafićima, trgovinama mješovitom robom, slastičarnicama i pizzerijama.

Selo može primiti između 50 i 200 ljudi (u dvorcu može boraviti oko 90 ljudi), a morate ga iznajmiti na minimalno tri noći. Ako pak ispunite cijelo selo gostima, jedno noćenje koštat će vas 7,50 eura po osobi, piše Index.

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE