Haos u naselju: Muzika, alkohol pa na kraju tuča sa policijom

Hrvatski policajac teško je povrijeđen u sukobu više osoba i policije u romskom naselju u Međumurju, a tri muškarca su privedena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sukob se dogodio u subotu u romskom naselju Parag nakon što je policija dobila niz prijava o tučama, glasnoj muzici i porodičnom nasilju.

Na jednu od dojava reagovala je policija i na licu mjesta zatekla 47-godišnjaka koji je, pod uticajem alkohola, puštao glasnu muziku i remetio javni red i mir.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tokom policijske intervencije, 20-godišnji ukućanin počeo je vrijeđati policajce, koji su bili prinuđeni da upotrijebe silu jer je ignorisao upozorenja da prestane, saopštila je međumurska Policijska uprava.

Kako ističu iz policije, situacija se pogoršala kada je 47-godišnjak izašao iz kuće, prevrnuo sto s alkoholnim pićima i fizički nasrnuo na policajce koji su upotrijebili suzavac da bi odbili napad.

Istovremeno, 20-godišnjak je udario policajca glavom u glavu i pobjegao, dok je 26-godišnji ukućanin pokušao da omete policajce povlačenjem i naguravanjem, prenose hrvatski mediji.

Uprkos okupljanju većeg broja građana koji su glasno negodovali, policajci su uspjeli privesti 26-godišnjaka i 47-godišnjaka i odvesti ih na kriminalističko istraživanje.

Dodatne policijske snage ubrzo su pronašle i privele odbjeglog 20-godišnjaka, čime se situacija smirila.

Alkotestiranjem je utvrđeno da su svi privedeni bili pod uticajem alkohola.

Policajac kojeg je 20-godišnjak udario zadobio je tešku povredu glave i pružena mu je ljekarska pomoć u bolnici u Čakovcu.

Svi privedeni su predati u pritvorskom nadzorniku, navodi policija.

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE