Gesta koja će ostati upamćena: Moto klub Rora Kakanj darovao djecu bajramskim poklonima

Moto klub Rora Kakanj proslavio je praznik Bajram na jedinstven i human način.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U četvrtak, uoči praznika, članovi ovog moto kluba kluba su organizirali vožnju kroz Kakanj tokom koje su darovali djecu bajramskim poklonima.

Vožnja je započela u podne, a trajala je sat vremena, tokom koje su članovi Moto kluba Rora Kakanj prošli kroz različite dijelove grada. Svuda su nailazili na oduševljenje djece koja su ih pozdravljala sa osmijehom na licu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poseban trenutak dogodio se kada su članovi kluba ugledali dijete na trotoaru koje je s oduševljenjem gledalo prolazak motociklista. Brzo su se zaustavili, pristupili djetetu i darovali mu bajramski poklon. Dijete je bilo presretno, a članovi Rore su s osmijehom nastavili dalje.

Nakon toga, članovi Rore se zaustavljaju ispred pošte, gdje su darovali djecu koja su prolazila malom ulicom. Djeca su s oduševljenjem prihvatila poklone, a članovi kluba su izmamili mnoge osmijehe i sretne reakcije.

Sekretar Moto kluba Rora Kakanj, Armin Bašić za Kakanj-X.com izjavio je: “Ovaj put smo se odlučili za jednu neobičnu akciju a to je da povodom Ramazanskog Bajrama obradujeno naše najmlađe i to na način da se vozimo po gradu i tražimo mališane. Svako dijete koje sretnemo dobije bajramluk u vidu nekog slatkiša. Sretni smo da nas je vrijeme poslužilo i da smo sreli veliki broj djece na ulicama Kaknja kojima smo izmamili začuđujuće osmjehe na licu.”

Ova hvalevrijedna inicijativa Moto kluba Rora Kakanj pokazuje da oni nisu samo zaljubljenici u vožnju, već i ljubazni građani koji brinu o zajednici u kojoj žive.

Njihova humanitarna gesta uoči praznika Bajrama nije prva a ni posljednja a svakako će ostati upamćena u srcima djece i građana Kaknja.

(K.P. / Kakanj-X.com)

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE