Genijalna inovacija: Parking senzor koji je nasmijao društvene mreže

Ovaj izum sudeći po snimku stiže s Azijskog kontinenta a prava na patent polaže jedna domišljata vozačica

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Parking senzori su u današnjim automobilima postalia standardan dio opreme a za one koji voze starije modele postoji opcija da kupe set i naknadno ga ugrade.

Iako nisu basnoslovno skupi za mnoge vozače oni su trošak koji bi rado da zaobiđu ali na njhovu sreću postoji i treća i to daleko najeftinija opcija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovaj izum sudeći po snimku stiže s Azijskog kontinenta a prava na patent polaže jedna domišljata vozačica. Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Ona je na zadnji branik zalijepila punu flašu vode u koju je kroz čep gurnuto crijevo. Drugi kraj crijeva sprovela je do svog mjesta i to u čašu.

Kada flaša pri vožnji unazad dodirne drugi automobil ili neku drugu prepreku pritisak potjera vodu kroz crijevo u kabinu i počinje da puni čašu što vozačici signalizuje da je prišla dovoljno blizu i da je vrijeme da umjesto gasa stisne kočpnicu.

Da li je ovo samo šala ili ne ostaje da se vidi ali inovativnost mlade djevojke je oduševila sve na internetu a pozitivni komentari se nižu kao na traci.

“Idem odmah da instaliram ovaj patent. Non-stop udaram u nešto a pogotovo u garaži”, piše u jednom komentaru dok drugi predlaže da u flašu tokom ljeta naspe neko osvježavajuće piće pa u vrijeme vrućina može da bude i parking senzor i uređaj za rashlađivanje.

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE