Francuska: Na tržište pušteno gorivo iz strateških rezervi

Francuska je na tržište pustila gorivo iz strateških rezervi kako bi snabdjela benzinske stanice koje su ostale bez proizvoda.

Portparol francuske administracije Olivije Veran rekao je da postoje “tenzije”, ali da nema nestašice goriva u zalihama na nacionalnom nivou. On je od potrošača zatražio da panično ne kupuju gorivo.

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA-

“Očigledno je da pažljivo pratimo situaciju zajedno sa operaterima i tamo gdje je to potrebno iskoristili smo strateške rezerve da snabdijemo benzinske stanice”, naglasio je Veran.

Prema njegovim riječima, svaka deseta benzinska stanica u Francuskoj ima određene nestašice, ali je na sjeveru te zemlje ta brojka bliža svakoj trećoj.

U najteže pogođenom regionu Ot de Frans u blizini granice sa Belgijom, gdje su cijene goriva najviše, vlasti su zabranile prodaju benzina i dizela u kanisterima i drugim prenosnim kontejnerima.

Administracija za naftne derivate “UFIP” saopštila je da su problemi na stanicama nastali zbog logistike, a ne nedovoljnih zaliha.

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA-

Članovi sindikata “CGT” iz kompanije “Total Enerdžiz” stupili su u štrajk zbog čega je ometen rad dvije rafinerije i dva skladišta, dok se dvije rafinerije “Ekson mobil” bore sa sličnim problemima od 20. septembra.

Sindikat traži povećanje plate od deset odsto kako bi mogli da se izbore sa rastom inflacije, masovni investicioni plan i angažovanje honorarnih radnika.

Uprava je do sada odbijala da poveća primanja u skladu sa inflacijom za ovu godinu i samo želi pregovore za narednu godinu.

Objavljeno:

Najnovije

Više sadržaja
Povezano

Snažan zemljotres pogodio BiH: Epicentar pet kilometara od Stoca

U 21:08 osjetio se slabiji zemljotres u našoj zemlji....

Video smrti ubice koji je ubio trudnu suprugu: Policajci ga opkolili, on pucao u sebe

Sokol Halili, osumnjičeni za ubistvo trudne supruge Hamide Magaši,...

Vijest koja ohrabruje: Globalne cijene hrane ostale uglavnom stabilne u novembru

Globalne cijene prehrambenih proizvoda ostale su uglavnom stabilne u...

Devojčica izgubila dio stopala u napadu ajkule: Otkriva kako je uspjela pobjeći zvijeri

Jasmin Carney, djevojčica sa Floride, bila je u nedjelju...