Postani član

Zaslužujete ekskluzivan i kvalitetan sadržaj.

Firma odakle je Mirnesa otela novac ponovo na meti pljačkaša, kolega odnio 135.000 eura

 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Firma za transport novca u Stuttgartu iz koje je bosanka Mirnesa S. u oktobru ukrala milion eura, ponovo je bila na meti pljačkaša.

Policija je saopćila da je njen kolega (27) u noći na Badnji dan ukrao 135.000 eura.

Zaposleni su tek četiri dana kasnije shvatili da nedostaje dio novca.

– Istraga nas je dovela do 27-godišnjeg mladića. Prilikom pretresa stana ni on ni novac nisu pronađeni – saopćila je portparolka policije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

On se u međuvremenu sam predao policiji. Sudija ga je pustio na uslovnu slobodu, ali niko ne zna šta se dogodilo s novcem, piše Bild. Dok se istraga ne završi on mora redovno da se javlja policiji. Podsjetimo, Mirnesa je u Stuttgartu poznata i pod nadimkom Miki, a prije ove kompanije, radila je kao konobarica.

Rodom je iz Bosne i Hercegovine, tačnije iz Busovače. U razotkrivanju identiteta ključan je bio njen Instagram profil na kojem je objavljivala fotografije koje je prikazuju kako se zabavlja obučena u skupocjenu odjeću.

Osumnjičena ima brojne tetovaže na tijelu, posebno na rukama, koje mogu da pomognu u potrazi. Ponuđena je i nagrada za pomoć koja bi dovela do hapšenja 42-godišnjakinje.

– Nagrada je 37.500 eura i osigurana je privatno. Mole se svi koji nešto znaju o 42-godišnjoj osumnjičenoj da se jave kriminalističkoj policiji – saopćila je policija u Stuttgartu.