Erdogan: Po čemu se Netenyahu razlikuje od Hitlera?

Predsjednik Turske Recep Tayyip Erdogan poručio je da nema nikakve razlike između Benjamina Netenyahua i Adolfa Hitlera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Nema nikakve razlike između onoga što izraelski premijer Benjamin Netanyahu radi u višemjesečnim napadima na Gazu i onoga što je nacistički vođa Adolf Hitler učinio prije nekoliko decenija”, rekao je Erdogan.

“Po čemu se ti Netanyahu razlikuješ od Hitlera? Ovi (postupci) će nadmašiti i Hitlera. Postoji li nešto što Netanyahu radi što je manje u odnosu na Hitlera? Ne”, rekao je Erodan govoreći u srijedu na ceremoniji dodjele nagrada u oblasti nauke u glavnom gradu Ankari.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rekao je da kao i prije 80 godina u nacističkoj Njemačkoj, Erdogn je rekao da se danas naučnici širom svijeta, koji imaju hrabrosti osuditi ugnjetavanje i progon u Gazi, suočavaju s pritiskom i prijetnjama, referirajući se na otpuštanje akademskih radnika u SAD i drugim zemljama jer su pružili podršku Palestincima.

Za naučnike koji se suočavaju s pritiskom zbog odbrane ljudskog dostojanstva u Gazi, vrata turskih univerziteta su im otvorena, poručio je.

– Shvatili smo da su institucije koje mnogo govore i troše velike budžete potpuno prazne kada je riječ o Izraelu i njegovim zvjerstvima – rekao je Erdogan.

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE