Elvedina Muzaferija: Sretna sam, znala sam da rezultat mora doći

Bosanskohercegovačka snježna kraljica, Elvedina Muzaferija (24) ostvarila je danas rezultat karijere u Super-G utrci Svjetskog kupa, koja je održana u čuvenom skijalištu Cortina d'Ampezzo (Italija).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Muzaferija je sa startne pozicije 46, sjajnom vožnjom i vremenom od 1:22.58 zauzela 14. mjesto i time ostvrila najbolji plasman u historiji bh. skijanja. Odličan rezultat donio joj je novih 18 bodova za ukupni poredak u Svjetskom kupu. Na istoj stazi, Muzaferija je i jučer osvojila šet bodova  u Spust utrci.

“Danas sam ostvarila rezultat karijere i rezultat Bosne i Hercegovine. Sretna sam i ponosna. Nadam se da će rezultati biti ovako dobri do kraja sezone. Dan je bio jako čudan dan, kao  jučer, i prekjučer, bilo je mnogo padova i povreda i nije bilo lako startati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, znala sam da mogu, da samo trebam skijati čisto, dati sve od sebe i da će rezultat doći. Hvala vam svima na podršci” poručila je Muzaferija i pozvala sve Bosance i Hercegovce da navijaju za nju i idući vikend, kada su na programu Spust i Super – G trke u njemačkom Garmisch – Partenkirchenu.

Podsjetimo, u februaru prošle godine Muzaferija je donijela prvu historijsku medalju Bosni i Hercegovini kada je osvojila srebro u Spust utrci Europa kupa.

Pobjednica današnjeg Super –G takmičenja u Italiji je Švicarka Lara Gut-Behrami s vremenom 1:20.75 , a za kojom je Muzaferija kasnila 1.83 sekunde. Drugoplasirana je Stephanie Venier iz Austrije dok se na trećoj poziciji našla Romane Miradoli iz Francuske.

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE