“Druga osoba” Facebooka podnijela ostavku, radila sa Zuckerbergom od 2008.

“Osmislila si naš model za reklame, zaposlila sjajne ljude, izgradila našu kulturu upravljanja i naučila me kako da vodim kompaniju” Sheryl Sandberg, “druga osoba Facebooka” koju Bloomberg opisuje kao “jednu od najpriznatijih ličnosti u svijetu biznisa nakon što je pomogla Facebooku da se transformiše iz startupa u moćnu kompaniju vrijednu više milijardi dolara”, podnijela je danas ostavku na mjesto glavnog operativnog direktora (COO) kompanije Meta, kojoj sada pripadaju Facebook, Instagram i Whatsap.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sandberg će međutim ostati u upravnom odboru Mete, saopštila je ona na Facebook.

Njenu funkciju preuzeće Javier Olivan, Metin dosadašnji glavni direktor za rast i razvoj (Chief Growth Officer).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“To je odluka do koje nisam došla olako, ali prošlo je 14 godina“, kazala je danas Sandberg i objasnila da je razlog njena želja da se posveti svojoj fondaciji i filantropiji: “Želim da napravim više prostora da radim više filantropski, da uradim više sa svojom fondacijom”.

Inače, Sandberg je počela da sarađuje sa Markom Zuckerbergom na Facebooku 2008. godine, dok se i dalje zvao “The Facebook”.

Kako piše Bloomberg, ona je bila “ključna za pretvaranje (Facebooka) u giganta od društvene mreže sa prihodom od skoro 120 milijardi dolara“.

Sandberg je u međuvremenu postala uticajna ličnost unutar kompanije, ali i spolja: Bloomberg je opisuje kao lice Facebooka najvišeg profila, naravno poslije Zuckerberga.

Njenu ostavku pozdravio je i sam Zuckerberg, i to na Facebooku, napisavši između ostalog da ga je Sandberg “naučila da vodi kompaniju” (kada su se njih dvoje upoznali 2008. godine, Zuckerberg je imao 23 godine, a Sandberg 38).

“Osmislila si naš model za reklame, zaposlila sjajne ljude, izgradila našu kulturu upravljanja i naučila me kako da vodim kompaniju. Nedostajaće mi da radim sa tobom svaki dan, ali sam zahvalan što si doživotni prijatelj”, napisao je osnivač na svojoj društvenoj mreži.

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE