Postani član

Zaslužujete ekskluzivan i kvalitetan sadržaj.

Do nedjelje lokalno 20 stepeni Celzijusa, u nedjelju izgledna promjena vremena uz kišu i snijeg

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon današnjeg pretežno vedro i relativno toplog dana, slično vrijeme nas očekuje i danas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dnevni maksimumi su danas dostizali do 15°C u centralnim dijelovima Bosne, dok se na jugu i zapadu Hercegovine mjerilo 16 do 18°C.

Danas nakon prolahladnog jutra uz većinom slabiji mraz lokalno i umjeren, tokom dana sunčano vrijeme uz lokalno malu oblačnost. Još malo toplije nego jučer uz dnevne temperature većinom 12 do 18°C, lokalno i do 20°C.

Ujutro temperatura uglavnom oko nule ili lokalno koji stepen ispod nule. Po kotlinama i uz riječne tokove u jutarnjim satima može biti magle.

Kraj sedmice donosi promjenu vremena

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U petak (17.02.) i subotu(18.02.) ostaje većinom sunčano vrijeme. Obzirom da će se približavati frontalni poremećaj sa sjevera lokalno će doći do povećanja oblačnosti uz umjereno naoblačanje. Istovremeno, u nižim slojevima atmosfere doći do jačanja jugozapadnog vjetra odnosno južine. To će donijeti porast oblačnosti na zapadu Bosne i u Hercegovini gdje se očekuje većinom pretežno oblačno vrijeme u ta dva dana, rijeko na vrhovima planinama može biti i malo padavina.

Uz južinu, toplina će biti potisnuta nad Bosnu i to ponajviše nad njene sjevernije dijelove gdje će temperatura tokom dana u petak i subotu većinom iznositi 15 do 19°C. Uz južinu jutra nešto toplija, najtoplija na sjeverozapadu Bosne gdje će povremeno biti umjerenih naleta juga. U ostatku zemlje samo rijeko u naletima jači jugo.

U nedjelju(19.02.) stiže hladna fronta sa sjevera. Očekuje se da zahvati naše krajeve u poslijepodnevnim i večernjim satima. Donijet će jače naoblačenje, prolazno pojačan sjeverni vjetar, pad temperature i padavine. U nizinama uglavnom kiša, u višim krajevima i na planinama susnježica i snijeg.

- Marketing -