Postani član

Zaslužujete ekskluzivan i kvalitetan sadržaj.

Djed i unuk zasukali rukave: Uz porodičnu slogu ništa nije nedostižno

Zoran ima 15 godina. Sa ponosom priča, već je ozbiljan poljoprivrednik. U Donjoj Dragotinji kod Prijedora ovaj mladić mašta o tome da izgradi još nekoliko štala za bikove i proširi porodičnu farmu. To će, ipak, malo pričekati jer je Zoran još srednjoškolac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Orem, tanjiram, frezam i tako. Uživam, ja to volim, radim i želim da nastavim tim da se bavim. Ja volim i meni je to drago”, rekao je Zoran Marijanović iz Donje Dragotine kod Prijedora.

Imao je mladić od koga i naučiti. Cijela porodica Marijanović bavi se poljoprivredom. Na stotine duluma zemlje su kukuruz, pšenica, ječam, zob, krompir, ali i plastenička proizvodnja.

U porodici Marijanović pod istim krovom živi desetočlana porodica. Obrađuju 300 duluma zemlje. Kažu, uz porodičnu slogu i dobru organizaciju sve se može stići.

Glava kuće je djed Zdravko. Iz Marina je u Donju Dragotinju, priča, došao 70-tih godina na golu njivu. Sa porodicom je sve izgradio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Nigdje ništa nisam imao. Sirotinja bio kleta. Nikad nisam mogao zamisliti da ću imati tačke, a ne sve ovo što imam. Hvala Bogu sve sa deset prsta sve sam stekao sa svojom familijom. Sloga sve skući, sve”, rekao je Zdravko Marijanović, poljoprivrednik iz Donje Dragotine.

Sve što proizvedu Marijanovići i prodaju. Djedu Zdravku ništa nije teško pa redovno stoji i za štandom na prijedorskoj pijaci. Iz godine u godinu, priča, proširuju i stočni fond. Najveća je to želja unuka Zoran, a djed je tu da mu prenese znanje i bude podrška kako bi ostvario svoje snove.