Postani član

Zaslužujete ekskluzivan i kvalitetan sadržaj.

Direktor lanca koji stiže u Sarajevo: Naše cijene su daleko niže u odnosu na konkurenciju

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kompanija Yimor iz Domaljevca u posljednje vrijeme je u fokusu domaće poslovne javnosti. Firma koja upravlja sa oko 50 marketa širom BiH, širi svoje poslovanje otvaranjem marketa u Sarajevu, kao i u drugim gradovima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim toga, krenuli su sa velikom investicijom vrijednom čak 20 miliona KM koja se odnosni na izgradnju tvornice sladoleda u Domaljevcu, gdje će posao dobiti 100 radnika.

Direktor kompanije Zlatko Oršolić u intervjuu za BiznisInfo.ba otkriva detalje ove velike investicije te govori o daljim planovima širenja poslovanja ove uspješne kompanije.

Uskoro otvarate radnju lanca MEGA Diskont na području Grada Sarajeva. Možete li potvrditi da će se ona nalaziti u objektu Vistafon na Otoci? Šta će novo donijeti kupcima u odnosu na druge trgovinske lance i kada se otvara?

– Kompanija YimoR otvara treći objekat na Sarajevskom kantonu. Prvi objekat MEGA Diskonta otvorili smo prošle godine u 12. mjesecu na Ilidži, drugi u drugom mjesecu tekuće godine u Podlugovima-Ilijaš. Trenutno je u pripremi treći objekat na Otoci u objektu Vistafon.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Našim kupcima nudimo širok asortiman najkvalitetnijih proizvoda koji će zadovoljiti njihove potrebe kako po kvalitetu tako i po cijeni. U poređenju sa drugim trgovinskim lancima, našim kupcima donosimo trajno niske cijene i uštede. Drugi imaju akcijske cijene, kod nas su redovne. Slogan koji koristimo je nadaleko poznat i glasi “Kvaliteta kod nas ima najnižu cijenu!”.

Kakvi su Vam planovi za dalje širenje na području Sarajeva? Imate li u planu otvaranje još objekata?

– Planovi daljeg širenja na području Sarajeva svakako se nastavljaju i ne planiramo stati na ovome. Sarajevu je potreban maloprodajni lanac koji potrošača stavlja na prvo mjesto. Kupci su temelj uspješnog poslovanja u svakom maloprodajnom lancu, te nam je cilj izgradnja povjerenja i upoznavanje kupaca s našim asortimanom kao i cijenama koje su daleko niže u odnosu na konkurenciju.

Najavili ste širenje i u drugim gradovima i mjestima u BiH. Možete li nam reći nešto više o tim planovima?

– Širenje maloprodajne mreže raste iz godine u godinu. Naši ciljevi su napredovali, kao i mogućnosti. Kupci se sve više upoznavaju sa konceptom niskih cijena koji se nalazi u našim objektima. Na ovaj način javlja se i potreba širenja maloprodajne mreže na druge gradove zbog stalnih upita kupaca, kao što je Sarajevo danas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Plan nam je da otvorimo nekoliko objekata u Kantonu Sarajevo, kao i da se proširimo prema srednjoj Bosni. Do sada su naši objekti bili uglavnom u Zeničkom, Dobojskom i Tuzlanskom kantonu, a sada ćemo se proširiti na Sarajevski i Srednjobosanski kanton.

Cijeli tekst pročitajte OVDJE.

- Marketing -