Dijetetičar otkrio dva dodatka prehrani koja su loša za zdravlje srca

Dodaci prehrani postali su popularan izbor za pojedince koji žele poboljšati svoje zdravstvene rutine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od vitamina i minerala do biljnih ekstrakata i proteinskih prahova, ovi proizvodi obećavaju da će popuniti prehrambene nedostatke, povećati nivo energije i podržati opću dobrobit.

U mnogim slučajevima, dodaci prehrani mogu pružiti značajne prednosti, naročito onima s određenim nedostacima ili prehrambenim ograničenjima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, iako postoji mnogo prednosti dodavanja pravih dodataka prehrani, mnogi često mogu imati štetne nedostatke. To je posebno istinito kada je u pitanju naše srce. Stoga je dijetetičar i nutricionista Robert Iafelice otkrio koji bi dodaci mogli predstavljati rizik za naše kardiovaskularno zdravlje.

1. Riblje ulje bez antioksidansa

Riblje ulje često se reklamira kao jedan od najboljih dodataka prehrani za mršavljenje i zdravlje srca, što zapravo doista može biti odlično za naše zdravlje. Međutim, Iafelice kaže da uvijek trebamo osigurati da naš izbor ribljeg ulja sadrži antioksidanse, inače bi moglo biti potencijalno opasno.

“Iako je riblje ulje vrlo korisno za kardiovaskularno zdravlje, može biti štetno. Riblje ulje koje nije konzervirano antioksidansima poput vitamina C, E ili astaksantina predstavlja rizik jer je podložno kvarenju i stvaranju toksičnih nusprodukata”, rekao je za SheFinds.

Iz tog razloga trebali bismo biti sigurni da kupujemo riblje ulje koje sadrži antioksidanse.

2. Kalcij bez magnezija

Važno je konzumirati dovoljno kalcija kroz prehranu, osobito ako želimo jake i zdrave kosti. Međutim, Iafelice upozorava da bismo mogli izložiti svoje srce riziku ako odlučimo uzimati dodatak kalcija koji ne sadrži magnezij. Upozorava da bi neravnoteža ovih hranjivih tvari mogla dovesti do zdravstvenih problema sa srcem.

“Kalcij i magnezij moraju biti u ravnoteži. Mnogi ljudi uzimaju dodatke kalcija koji ne sadrže magnezij, što može rezultirati relativnim nedostatkom magnezija, osobito ako osoba jede puno mliječne hrane”, objašnjava ljekar.

Nedostatak magnezija može rezultirati problemima poput poteškoća sa spavanjem i gubitkom težine. Stoga, važno je pripaziti na omjer kalcija i magnezija u dodatku kalcija kako bismo izbjegli kardiovaskularne probleme.

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE