Postani član

Zaslužujete ekskluzivan i kvalitetan sadržaj.

DF: Predstavnici Osmorke na pladnju predali budžet, novcem će raspolagati HDZ-ova preduzeća

Klub zastupnika DF-a u Parlamentu FBiH tvrdi da je Osmorka u znak zahvalnosti za dodjelu nekoliko fotelja i uvođenje u potencijalnu vlast, na pladnju predala budžet Federacije BiH HDZ-u.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sjednica na kojoj se raspravlja o budžetu je počela jučer, ali s obzirom na to da je uloženo čak 50 amandmana, odlučeno je da zastupnici sačekaju do sutradan dok Vlada FBiH da svoje mišljenje.

Iz SDA poručuju da su amandmani pisani u centrali HDZ-a, a da je dokaz za to preusmjeravanje novca na opremanje MUP-a ZHK i izgradnju različitih objekata u mjestima sa HDZ-ovim glasačkim tijelom.

Slično razmišljaju i u DF-u čiji je Klub zastupnika u Parlamentu FBiH objavio svoju reakciju o amandmanima.

“U prilogu tome govori činjenica da će novcima svih građana Federacije BiH većinom raspolagati zavodi, uprave, agencije i druga javna preduzeća koja su u potpunosti pod kontrolom HDZ-a. Zabrinjava i činjenica da su milioni maraka iz budžeta Federacije BiH namijenjeni za edukaciju policijskih službenika i policajaca ZHK-a, dok se istovremeno Federalna uprava policije suočava sa poteškoćama, uz ostalo i u vidu nedostatka osnovne opreme za rad”, naveli su oni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vlada FBiH nije prihvatila amandmane, no zastupnici mogu tražiti glasanje bez obzira na to. Očekuje se da će tokom dana biti završeno glasanje.

“Dodatna činjenica da Vlada Federacije BiH nije prihvatila amandmane HDZ-a, potvrđuje naše navode. Osmorka kroz udovoljavanje HDZ-u, iz budžeta Federacije BiH ispunjava njihove lokalne želje. Nerijetko upravo onih koji rade protiv Federacije BiH i države Bosne i Hercegovine”, zaključili su.