Postani član

Zaslužujete ekskluzivan i kvalitetan sadržaj.

BOSNA RUDAR OPEN: Takmičari kakanjskog NUR-a briljirali

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međunarodni turnir Bosna Rudar Open koji je održan protekle nedjelje okupio je 34 kluba s 550 takmičara iz četiri države.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Među brojnim klubovima koji su se natjecali na turniru, taekwondo klub NUR Kakanj istaknuo se sjajnim rezultatima. Osvojili su ukupno 13 medalja, od čega osam zlatnih i pet bronzanih.

Zlatne medalje su osvojili sljedeći takmičari: Zerina Alajbegović, Lejla Hadžić, Arduana Kumbara, Najla Matović, Fatma Berbić, Đejna Pušćul, Nedžmina Piljug, Nemanja Cvjetkvić

Bronzane medalje su osvojili: Ahmed Alajbegović (dvije pobjede), Faris Škulj (dvije pobjede), Ajla Škulj, Eldar Čolak, Semin Neimarlija.

Na kraju turnira, Fatma Berbić je proglašena za najbolju vrtićanku, dok je Zerina Alajbegović osvojila titulu najbolje mlađe kadetkinje turnira.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U ukupnom plasmanu, vrtićanke iz taekwondo kluba NUR Kakanj osvojile su 3. mjesto, dok su mlađe kadetkinje zauzele 2. mjesto. Cijelu ekipu kluba na turniru su predvodili treneri Adnan Haračić i Sedina Berbić, dok je Sumeja Neimarlija sudila mečeve u ime kluba.

Taekwondo klub NUR Kakanj može biti ponosan na izvanredan uspjeh koji su postigli na Međunarodnom turniru Bosna Rudar Open. Njihove medalje i rezultati svjedoče o predanosti, talentu i kvalitetnom radu koji su uložili u pripreme za turnir.

- Marketing -