Postani član

Zaslužujete ekskluzivan i kvalitetan sadržaj.

Blizanci iz Ohija razdvojeni su nakon rođenja, a vodili su gotovo identične živote

Nevjerovatna priča o braći Jim iz Ohija ponovno se proširila društvenim mrežama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mnogi se i sad ne mogu načuditi kako su blizanci koji su godinama živjeli odvojeno vodili gotovo identične živote.

Braća Jim su tri sedmice nakon rođenja dana na posvajanje, a prvi put su se sreli kad su napunili 39 godina. Te 1940. godine, kada su posvojeni, njihovi novi roditelji su i jednog i drugog, neplanirano, nazvali James. Obojica su kasnije dobila nadimak Jim.

Prema pisanju stranih medija, obje obitelji su znale da dijete koje su usvojili ima brata blizanca, no nisu znale gdje je ni što se s njim događa. Njihovi su se putevi razišli, no njihovi životi postali su nevjerovatno slični.

Braća svih 39 godina nisu znala ništa jedan o drugome

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Obojica su imali psa kojeg su nazvali Toy, obojica su bila odlična u matematici i tehničkom, no gramatika im baš i nije išla. No to je samo početak. Naime, oba brata ženila su se dva puta i obojici se prva žena zvala Linda. Da stvar bude bolja, oba Jima su kasnije upoznala i oženila ženu po imenu Betty.

Priča ima i nastavak. Oba Jima su dobila sina i njihovi sinovi su se zvali isto – James Alan. Blizanci su bili i strastveni pušači, vozili su isti automobil te su imali posao u osiguranju – jedan je bio zaštitar, a drugi zamjenik šerifa. Osim toga, redovno su posjećivali istu plažu na Floridi.

Braća svih 39 godina nisu znala ništa jedan o drugome. Jim Lewis je potom odlučio pronaći svog brata i, kad su se sreli, otkrili su nevjerojatne detalje.

Njihov slučaj bio je jako zanimljiv naučnicima koji su nastojali proučiti blizance koji se iznova susreću nakon što su razdvojeni po rođenju. Braća Jim su potom bili dio studije na Sveučilištu u Minnesoti koja je otkrila da su njihove povijesti bolesti i testovi moždanih valova gotovo identični. Takvi su bili i njihovi rezultati u testu osobnosti.