Postani član

Zaslužujete ekskluzivan i kvalitetan sadržaj.

Bh. političar optužen za pedofiliju: Snimao seksualni odnos s maloljetnicom i sve objavio na internetu

Marko Knežević (42) iz Trna je, nakon istrage koju je protiv njega vodilo banjalučko Okružno tužilaštvo, optužen za iskorištavanje djece za pornografiju i neovlašteno fotografisanje, odnosno da je snimao seksualne odnose sa dvije djevojke od kojih je jedna bila maloljetna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz banjalučkog Okružnog tužilaštva je neposredno nakon hapšenja 42-godišnjaka saopćeno da se on tereti da je krivična djela počinio od 2017. do 2018. godine, na štetu dvije oštećene osobe. Knežević je tada sumnjičen i za navođenje djeteta na prostituciju, ali za to djelo nije optužen.

On je, prema nezvaničnim informacijama, imao seks sa dvije djevojke, od kojih je jedna maloljetna, a neke snimke je objavio na internetu. Inače, Knežević je nakon hapšenja i cijelog skandala bio kandidat DEMOS-a za odbornika u Skupštini opštine Laktaši na lokalnim izborima 2020. Ukoliko se dokaže krivica, njemu prijeti zatvorska kazna od jedne do osam godina.

Optužnicu je potvrdio Osnovni sud u Banjoj Luci, gdje će se Knežević uskoro naći radi izjašnjenja o krivici, piše Oslobodjenje.ba. U banjalučkom Tužilaštvu nam je rečeno da sadržaj optužnice nije dostupan zbog zaštite maloljetne žrtve.