Bakir Spahić novi predsjednik Lovačkog društva ‘Srndać’ Kakanj

Lovačko društvo „Srndać“ Kakanj održalo je izvještajno izbornu skupštinu na kojoj je izabran novi predsjednik, potpredsjednik i glavni lovovođa društva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za predsjednika društva delegati su jednoglasno podržali Bakira Spahića. Imenovan je upravni i nadzorni odbor, te izabrano i novo rukovodstvo skupštine Lovačkog društva ‘Srndać’.

Spahić se delegatima zahvalio što su mu ukazali povjerenje a zatim istakao svoje prioritete u radu od kojih je osnovni prioritet unapređenje rada društva i Lovočuvarske službe, jer se broj divljači u posljednjem periodu značajno povećao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

  • Drugi cilj bi mi bio da naše lovačko društvo konačno sagradi jedan dom na lokalitetu Mehurića, da to bude jedan reprezentativan dom, da ostane narednim generacijama. Da li ćemo mi to uspjeti za ove četiri godine, ali ćemo sigurno pokušati da napravimo onoliko koliko bude moguće – kazao je Spahić.

Za potpredsjednika društva izabran je Angijad Kubat koji je lovac već trideset godina.

On će se truditi da unaprijedi rad društva zajedno sa novim predsjednikom.

  • Zahvaljujem se kompletnoj Skupštini što su nas jednoglasno izabrali, a ja sam lovac 30 godina, a trudit ću se da radim i dalje za ovo društvo – kazao je Kubat.

Za glavnog lovovođu izabran je Mustafa Trako, koji je u protekla dva mandata obnašao funkciju predsjednika društva.

  • Ja sam tu da pomognem svim koji budu željeli pomoć, koji budu željeli upute kako dalje. Meni je cilj da ovo društvo napreduje da ne bi došlo do nekakvog nazadovanja, nekakvih havarija. Najsretniji bi bio da u sljedeće četiri godine pričamo samo o uspjesima .

NAJNOVIJE