Ahmed Smailbegović novi predsjednik KO AM SDA Zeničko-dobojskog kantona

Jednoglasnom Odlukom Skupštine KO AM SDA ZDK, Ahmed Smailbegović izabran je za novog predsjednika KO AM SDA ZDK.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ahmed Smailbegović student je Pravnog fakulteta Univerziteta u Sarajevu. Kroz svoje političko djelovanje, angažovan je u Općinskoj organizaciji SDA Breza, gdje je obavljao dužnost sekretara tokom prethodnog mandata. Njegov doprinos stranci prepoznat je na unutarstranačkim izborima 2023. godine kada je izabran za člana Glavnog odbora SDA BiH.

  • Zaista je velika čast biti dio ovako ugledne organizacije. Čast i odgovornost su nerijetko neodvojivi pratitelji, ali su i temelji na kojima gradimo našu budućnost. Svjedoci smo da je naš kanton lider pozitivnih promjena. Kako kažu, sve pozitivne promjene su počinjale od mladih ljudi. Smatram da i mi mladi trebamo biti pokretačka snaga naše stranke. Ono što bih želio posebno istaći danas jeste jedinstvo. Jedinstvo među nama je ključno. Samo zajedno, jedinstveni možemo ostvariti naše ciljeve. U skladu s tim, u skorije vrijeme planiramo posjetiti sve općinske organizacije kako bismo se bolje upoznali, razmijenili ideje, planove i iskustva.” – istakao je Smailbegović.

Pored predsjednika, izabrani su i potpredsjednici: Zerina Kaplan, Ajla Haračić, Sedin Šahman i Ernad Bećirović, te članovi KIO AM SDA ZDK: Sadžid Jusufović, Sedin Bedak, Jasmin Begić, Kenan Alajbegović, Nejra Zukan, Harun Alijagić, Veldin Omerović, Suad Huskić, Osman Tokmić, Safet Hopić, Emrah Gačić Topalović Evelina, Ferzan Emina, Mustafić Ramo, Kamerić Jasmin, Spahić Samir.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Članovi KIO AM SDA ZDK dolaze sa cijele teritorije Zeničko- dobojskog kantona.

Na samom kraju Skupština je jednoglasno predložila i podržala da kandidat za predsjednika AM SDA BiH bude Almir Ljeskovica, koji je do sada obnašao funkciju predsjednika KO AM SDA ZDK.

Nakon Skupštine, prisutnima su se obratili predsjednik KO SDA ZDK g. Nermin Mandra i potpredsjednica Glavnog odbora SDA BiH Erna Merdić Smailhodžić koji su novoizabranima poželjeli mnogo uspjeha

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE