Znate li priču o Ahmedu Krnjiću? Ovako je ‘Bosanski čelik’ postao to što danas jeste !

Iako su u svijetu veoma rijetke priče o velikim pobjedama i trijumfima sportista koji dolaze iz malih zemalja sa lošim uslovima za treniranje, ipak jedna takva priča je danas (op. jučer) ispričana.

Našu priču je ispričao Ahmed Krnjić. Ispričao je priču na svoj način. Ahmedovi kickovi i krošei su govorili jezikom kojeg je cijeli svijet razumio.

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA-

Narodski rečeno, onako kako sleng glasi, čisti zenički „ razvalio“ je protivnika. I sada neki objektivni posmatrač iz neke tamo zemlje gdje je sve sređeno i uređeno vjerovatno misli „ovo je rezultat predanog rada i treninga“.

- Advertisement -Kakajnski Oglasi - Najveći oglasnik u Kaknju MegaOglasi - Brza prodaja i kupovina

Nije da nije i to tačna konstatacija, ali je samo djelimično tačna. Ahmed je prošao golgotu dok je stigao tu gdje je danas. Rođeni Kakanjac gdje je i započeo svoje prve bokserske treninge. Nedugo zatim prelazi u Klub borilačkih vještina „Isak“ kod trenera rahmetli Husejina Muse Selimović.

Bio je to period kada nije bila dovoljna žrtva samo trenirati. Ahmed je vozom na liniji Kakanj – Zenica redovno dolazio na treninge, u hladnu halu bez minimlanih uslova za trening, nerijetko bez osnovnih rekvizita za treniranje.

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA-

U nastavku karijere trenersku ulogu preuzima Mirza Pjanić. Renomirani trener koji je itekako znao usmjeriti sav Ahmedov potencijal.

Nebrušeni dijamant je bio spreman za obradu, a Mirza je to velemajstorski izbrusio. Ubojiti kickovi, smrtonosni krošei, zastrašujući aperkat i titanski direkt su oružje kojem ovaj kick bokser uništava svoje protivnike.

Navedenom arsenalu oružja je trenerski tim sa Mirzom na čelu doradio i brzinu u kretanju u kavezu, gdje je dodatno pojačao Ahmedove karakteristike u ovom sportu. Nakon nekoliko borbi, u svom prepoznatljivom stilu boksanja, sasvim zasluženo je zaradio svoj nadimak „bosasnki čelik“ ili kako to kolege sa svjetskih TV stanica kažu „ Bosnian steel“. I da, desilo se.

Sav znoj Ahmedov sa treninga, svako odricanje, svaki dolazak na trening, povrede, komplikovana administracija i mnogo štošta je iapk na kraju nagrađeno, itekako. Došao je ugovor na potpis, onaj najveći ugovor.

“Potpisao sam ugovor na 6 mečeva sa ONE Championshipom zahvaljujući braći Dijaković. ONE Championship je, kada uzmemo u obzir sve borilačke sportove, najbolja organizacija na svijetu, a kickbox im je u rangu Gloryja. Ovo je veliki iskorak i za mene, ali i za Bosnu i Hercegovinu”

I zbilja jeste ogroman iskorak. Danas je Ahmedov meč pratila cijela BiH. Danas je Ahmed u Singapuru pokazao da i mali mogu postati veliki, da i marginalizirani mogu postati centralni likovi velikih priča. A Ahmedova priča je tek počela.

Ahmed je u dosadašnjoj karijeri bio profesionalni prvak Evrope u kategoriji do 88,6 kg WAKO pro-asocijacije, osvojio je i titulu teškaškog prvaka SENSHI organizacije, a prelazak u ONE Championship je samo još stepenica više.

„Krnjić je došao do 12. profesionalne pobjede u 14. nastupu (12-2-0) i šeste uzastopne. Borac nadimka ‘‘Bosanski čelik‘‘ porazio je Brazilca Brunu Chavesa (24-3-0) jednoglasnom odlukom sudaca.“

„Jako dobar meč pružio je Ahmed Krnjić u svom debiju za ONE.”

„Ono čime je teškaš iz Kaknja oduševio svakako je i fizička sprema. Od prve do posljednje sekunde Krnjić se kretao prema naprijed, konstantno je bacao udarce i niti u jednom trenutku ga Chaves nije uspio ugroziti.

„Bosanski čelik’ je ovom pobjedom došao do 13. pobjede u karijeri u kojoj ima samo dva poraza i vidjet ćemo ko će mu biti naredni rival u ovoj organizaciji.“

Za sve sudijske nepravde, za sve ne svirane nečasne udarce, za sve naštimane mečeve, za Kakanj, za Zenicu, za Bosnu i Hercegovinu…Bravo Ahmede, bosasnki čeliku.

I naravno kao i uvijek sve bi bilo mnogo teze bez naših sponzora koji podržavaju nas i naš rad, piše Fatih GYM.

Objavljeno:

Najnovije

Više sadržaja
Povezano

Konačno dobre vijesti: Gotovo je s rastom cijena polovnih vozila, pad je osjetan

Više od dvije godine trgovici polovnim automobilima trljali su...

U BiH nije dobila priliku: Bišćanka je među deset najljepših na svijetu

Zamislite da surfate internetom i onda slučajno ugledate svoju...

Staro pitanje, novi odgovori: Možemo li se od hladnog vremena stvarno razboljeti?

Brze promjene temperature, od iznenađujuće blage jeseni do ledene...

Slučaj proslijeđen Tužilaštvu: Učenik nasrnuo na nastavnicu u školi kod Vrbasa

U Osnovnoj školi "Bratstvo i jedinstvo" u mjestu Kucura...