Zastupnik SDA inicirao sve: Zatražena hitna sjednica Komisije za sigurnost Parlamenta FBiH zbog zabrane MUP-a RS i vojnih baza

Zastupnik u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije BiH Almedin Aliefendić (SDA) podnio je inicijativu za hitno sazivanje sjednice Komisije za sigurnost u Parlamentu FBiH.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako je naveo, povod sazivanja sjednice je moguća opasnost koja bi mogla narušiti sigurnosnu situaciju prouzrokovanu zabranom obilježavanja Dana državnosti u jednom dijelu naše zemlje, prenosi Klix.

“Zbog moguće opasnosti koja bi mogla narušiti sigurnosnu situaciju prouzrokovanu zabranom obilježavanja Dana državnosti u jednom dijelu Bosne i Hercegovine, kao i provokacijama i prijetnjama gradonačelnici Sarajeva, podnio sam inicijativu za hitno sazivanje sjednice Komisije za sigurnost u Parlamentu FBiH”, naveo je Aliefendić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na sjednici bi bila analizirana zabrana MUP-a RS-a za okupljanja građana povodom 25. novembra BiH.

Osim toga, bile bi analizirane izjave ministra Odbrane Zukana Heleza o postojanju kampova za obuku na teritoriji entiteta RS te incident u vezi sa uznemiravanjem gradonačelnice Sarajeva Benjamine Karić od predsjednika Abraham grupe i izvršnog direktora Aluminijuma Amira Gross Kabirija.

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE