Zagrađu voda, u Povezicama grijanje: Vrijednost više od pola miliona maraka

Napori za unapređenje infrastrukture u lokalnim zajednicama dobijaju značajnu podršku s federalnog nivoa, najavljeno je danas iz Općine Kakanj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Preko pola miliona KM bit će investirano u projekte izgradnje distributivne mreže vodovoda u Zagrađu te nastavak toplifikacije Mjesne zajednice Povezice.

Za izgradnju distributivne mreže vodovoda u Zagrađu, planirano je izdvajanje iznosa od 301.892 KM, dok će za daljnji razvoj toplifikacije MZ Povezice biti alocirano 250.000 KM.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ova sredstva dolaze kao rezultat uspješne aplikacije Općine Kakanj koja je odgovorila na javni poziv s federalnog nivoa, naglašavajući potrebu za poboljšanjem infrastrukture u lokalnim zajednicama.

Navedeni projekti su pažljivo pripremljeni i odobreni kao odgovor na očigledne potrebe za unapređenjem sistema vodovoda i toplifikacije u navedenim područjima.

Očekuje se da će ove investicije značajno unaprijediti kvalitetu života građana Zagrađe i MZ Povezice, pružajući im pouzdan pristup čistoj vodi i poboljšanu infrastrukturu za grijanje.

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE