Zagrađe dobija novi vodovod: Stanovnici će uskoro imati stabilan pristup vodi

Prema najnovijim izjavama načelnika Općine Kakanj, Mirnesa Bajtarevića, izgradnja vodovoda u Zagrađu ulazi u završnu fazu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nabavka i priprema vodovodnih cijevi su završene, te se očekuje da će uskoro biti ugrađene kako bi se osiguralo stabilno vodosnabdijevanje za stanovnike ovog područja.

Ovaj značajan infrastrukturni poduhvat obuhvatio je izgradnju vodovoda dužine preko 13 kilometara, što je predstavljalo izazov s obzirom na vrlo nepristupačan teren na kojem je realiziran.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Unatoč tim izazovima, projekat je ostvario značajan napredak, a preostali radovi trebali bi biti dovršeni u narednom periodu kako bi vodovod bio potpuno funkcionalan.

Finansiranje ovog projekta realizovano je putem sredstava sa tri nivoa vlasti. Budžetska sredstva Općine Kakanj, sredstva Vlade Zeničko-dobojskog kantona te sredstva Vlade Federacije Bosne i Hercegovine omogućila su realizaciju ovog važnog projekta za lokalno stanovništvo.

Kako se projekat približava svom kraju, lokalno stanovništvo iz Zagrađa s nestrpljenjem iščekuje trenutak kada će konačno imati stabilan pristup vodi, što će značajno unaprijediti kvalitet njihovog života i olakšati svakodnevne aktivnosti.

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE