― Marketing ―

Za neke je užitak vrijedan tog novca: Šoljicu kafe naplaćuju 1.800 KM

- Marketing -

Kafa je mnogima omiljeni ritual u danu, ali ispijanje kafe za koju treba izdvojiti 1.500 australijskih dolara (skoro 1.800 maraka) za neke je užitak vrijedan tog novca.

Brew Lab Cafe u Penritu u Australiji prodaje neke od najboljih vrsta kafe, a među njima je jedna posebna, napravljena od zrna koji raste na 1.700 metara iznad razine mora pored vulkana u Panami.

Međutim, mušterije moraju pomno planirati uživanje u kafi jer je kafić naručuje tek nakon što kupac to zatraži, kako bi osigurao svježinu. To znači da su potrebna oko dvije sedmice da stigne.

- Marketing -

“Tada stupimo u kontakt s dečkima u Panami, oni ispeku kafu samo za tu priliku i zatim je pošalju privatnim avionom”, objasnio je Mič Džonson, vlasnik Brew Laba za australijski „9News“.

Otmjeno putovanje specijalne kafe bez sumnje pridodaje njenoj vrijednosti od 1.500 australijskih dolara, odnosno 920 eura. Zrna ove kafe vrhunskog su kvaliteta i ocijenjena su iznad 90, a riječ je o oznaci koja određuje početak praga ljestvice najboljih zrna.

Nakon što zrna stignu, podvrgavaju se preciznom postupku kuvanja u Brew Labu koji uključuje prethodno navlažen filter i vodu kuvanu na tačno 94 stepena Celzijusa.

Kafa prolazi kroz nekoliko postupaka prelijevanja, a svaki je savršeno tempiran kako bi osigurao savršen okus.

Kako prenosi „Index“, nakon svega toga, vrijeme je za gutljaj. Je li vrijedan tolikog novca? Možda i jeste ako volite piti čaj. Da, dobro ste pročitali.

“Većina ljudi, kada pije ovu kafu, kaže da je njihov prvi utisak da je to više poput čaja nego kafe”, objasnio je vlasnik, dodajući kako je okus toliko dobar da izaziva suze radosnice.

Ipak, u ovom su kafiću dostupne i povoljnije kafe, ali i dalje su puno skuplje nego od prosjeka.

- Marketing -

Općinski sud u Kaknju u 2023. godini izrekao 22 zaštitne mjere prema počiniocima nasilja u porodici

U periodu od 01.01. do 31.08.2023. godine Općinski sud u Kaknju je, shodno odredbama Zakona o zaštiti od nasilja u porodici Federacije BiH, počiniocima...