ZA BAZEN 8 MILIONA KM: Federalna Vlada izdvaja 13,5 miliona KM za objekte u Mostaru

Tako je iznos od 3.500.000 KM planiran za izgradnju Sportske dvorane Mostar, a koju provodi Direkcija za izgradnju KSC u Mostaru. Od ukupnog iznosa se za tehnički tim i usluge nadzora izgradnje odnosi 105.000 KM, a za usluge izvođača radova 3.395.000 KM.

Iznos od 8.000.000 KM je, drugim danas usvojenim programom, namijenjen izgradnji bazena u Mostaru, a koju provodi Direkcija za izgradnju KSC u Mostaru. Od ovoga je za troškove uređenja zemljišta predviđeno 200.000 KM, za troškove revizije idejnog rješenja 30.000 KM, za tehnički tim i usluge nadzora izgradnje 233.800 KM, te za usluge izvođača radova 7.536.200 KM.

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA-

Trećim programom su sredstva od 2.000.000 KM odobrena za izgradnju Hrvatskog narodnog kazališta Mostar, od čega za građevinske radove 1.880.000 KM, a za usluge (konsultantske poslove, stručno-tehnički nadzor, ishodovanje svih potrebnih suglasnosti, dozvole, pribavljanje atestne dokumentacije) 120.000 KM.

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA-

Sredstva će bit prenošena sukcesivno na račun implementatora odobrenih projekta u najmanje tri tranše. Prva, u postotku od maksimalno 20 posto, bit će uplaćena nakon što implementator dostavi zahtjev sa predračunom za izvođenje radova i usluga, a svaka sljedeća nakon što dostavi zahtjev za uplatu tranše i dokaze o realizaciji prethodne tranše.

Federalno ministarstvo kulture i sporta će sa implementatorom potpisati za svaku tranšu poseban ugovor u kojem će biti definirana namjena sredstava, nakon čega će implementatoru biti uplata sredstava.

Na prijedlog istog ministarstva, donesene su i dvije odluke o raspoređivanju donatorskih sredstava. U prvom slučaju, riječ je o 168.055,02 KM za projekat „Izvođenje preventivnih arheoloških istraživanja i zaštita arheoloških lokaliteta“. Drugom odlukom je odobren utrošk od 76.395,35 KM donatorskih sredstava za projekat „EU4Y-Evropska sedmica sporta izvan granica za zemlje zapadnog Balkana”.

Objavljeno:

Najnovije

Više sadržaja
Povezano

Sve za malo pažnje: Influenserka ispekla zaštićenu vrstu velike bijele ajkule

Kineska influenserka je pod policijskom istragom nakon što je...

Nije preporučljivo plivanje poslije jela? Evo da li je ova teorija tačna

Sigruno negdje u sjećanju imate rečenicu da ne skačete...

Bonton na plaži: Pet zlatnih pravila kojih treba se pridržavati

Savršen dan na plaži nije uslovljen samo lijepim vremenom,...