― Marketing ―

Vozio automobil kada zamalo nije pregazio dječaka koji je nasred puta sjedio u stolici

- Marketing -

Osječanin Branimir Hakenberger Kutuzović, inače univerzitetski profesor, proživio je scenu nalik onoj u horor filmu.

Dok se u ponedjeljak u večernjim satima vozio u Osijeku, nije mogao ni zamisliti na šta, odnosno na koga će naletjeti.

Naime, dok je vozio, u jednom trenutku je ugledao mladića kako sjedi na stolici ispred njega, hladno pogledao u nadolazeći automobil, a zatim je ustao, uzeo stolicu i prešao na drugu stranu ulice, pri čemu se prethodno nije uvjerio da li vozilo dolazi iz suprotnog smijera.

- Marketing -

Kako piše Zagreb info, trebalo bi istaći da javna rasvjeta u ulici nije dovoljna za potpunu preglednost, ulica je prilično mračna i vozač je tek kada je stigao do mladića mogao da primijeti da se nalazi na putu.

  • Uticaj društvenih mreža, gojaznost, odsustvo realnog sistema vrijednosti, urušen sistem obrazovanja, sve to zajedno ili nešto sasvim drugo!? Ne znam više! Ali pogledajte šta mi se desilo ili bolje rečeno šta je moglo da se desi u Osijeku u Stepinčevoj ulici oko 21 sat u ponedjeljak, 15. augusta 2022. godine, čvrsto vjerujem, kao posljedica svega navedenog – objavio je Osječanin na svom Facebook profilu video snimkom na kome je snimljen cijeli prizor.

Branimir je zamolio svoje prijatelje da podijele snimak kako bi se mogli javiti mladićevi roditelji i reagovati.

Možda će neko prepoznati lik i onda obavijestiti njegove roditelje šta im dijete radi. Da li je u pitanju TikTok izazov ili nešto slično, nije važno. Ali ovom djetetu je hitno potreban vaspitni tretman. Osim što ugrožava svoje zdravlje i život, ugrožava i sudbinu vozača i ko zna šta još – upozorio je on.

“Šta da sam ga udario kolima?”

Hakenberger Kutuzović ispričao je za “Glas Slavonije” kako se osjećao kada je naišao na ovu scenu.

  • Pitam se šta bi se desilo da sam na trenutak pogledao u stranu ili vozio brže i udario ga automobilom. Ja bih završio u zatvoru, a on bi tvrdio da je prelazio put. Sto posto bi pisalo u novinama da je vozač pregazio dijete na putu i ​​odmah ste osuđeni. Osim mladića, tamo nije bilo nikog drugog njegovih godina, samo je jedan stariji čovjek išao trotoarom i kada je video šta se dešava, počeo je da viče na njega. Ne znam šta se desilo sa mladićem i koja mu je motivacija, ali vjerujem da je riječ o nekakvom izazovu na TikToku – smatra profesor.

On je dodao da nije zvao policiju i da je snimak objavio kako bi upozorio roditelje da znaju šta im dijete radi.

Majka: “Zamalo sam dobila moždani udar”

Kako je bila profesorova želja, snimak je na kraju stigao i do mladićevih roditelja. O svemu je za Glas Slavonije govorila majka petnaestogodišnjaka.

  • Ne znam šta bi rekla, bila sam šokirana i ne osećam se dobro od jutros (srijeda). Prijatelj mi je poslao video i krvni pritisak mi je toliko porastao da sam skoro dobila moždani udar. Moj sin me je lagao da on nije taj koji sedi na putu dok mu nisam pokazala snimak. Nije znao da je to snimljeno i da postoji snimak. Sreća i bog da je čovjek koji je naišao postavio snimak da ne zamagli lice da ga prepoznam i reagujem. Neko pijan je mogao da naiđe, na drogama, manje oprezan ili je neko mogao samo da pogleda u radio i moj sin bi poginuo. Pa, ko bi očekivao da neko sjedi nasred puta – rekla je šokirana Osječanka.

Sin joj je priznao da je i ranije učestvovao u TikTok izazovima, što ju je dodatno šokiralo.

  • Bio je to pravi užas. Da to nisam videla svojim očima, ne bih vjerovala. Sin mi je rekao da nije igrao TikTok izazov najmanje pet godina, što me je ponovo šokiralo jer sada ima samo 15 godina. Pa šta je onda radio?! Čitala sam o tome, ali uvijek misliš da je to negdje daleko. Koliko sam ljuta, toliko sam srećna što znam šta radi, jer još uvijek nije svjestan opasnosti. Sada bar znam da mi roditelji moramo bolje da se organizujemo. O tome ne treba ćutati. Voljela bih da taj čovjek koji je prošao tuda pozove policiju, makar platio kaznu, da moj sin osjeti šta je zapravo uradio. Za njega ću svakako potražiti stručnu pomoć – rekla je za Glas Slavonije majka dječaka.
- Marketing -

Kakanjski lovci apeluju na građane: Budite oprezni

Lovačko društvo "Srndać-Kakanj" obavještava građanstvo da će nova sezona lova divljači niskog lova početi 1. oktobra 2023. godine. Ova sezona će uključivati lov na divlje...