Vozač kamiona prijavio da vozi masline a na drogu je ‘zaboravio’

Srbijanski carinici su u saradnji sa policijom 29. novembra 2022. godine na graničnom prijelazu Preševo spriječili pokušaj krijumčarenja nepunih 32 kilograma marihuane skrivenih u jednom neprijavljenom kompresoru za zrak.

Droga je otkrivena na ulazu u Srbiju, kada su carinici za detaljan pregled na mobilnom skeneru izdvojili kamion stranih registarskih oznaka.

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA-

Kamionom je upravljao strani državljanin koji se iz Grčke uputio ka Njemačkoj prevozeći prijavljene masline, kartonsku ambalažu i dijelove za kamion.

 

- Advertisement -Kakajnski Oglasi - Najveći oglasnik u Kaknju MegaOglasi - Brza prodaja i kupovina

Carinici su odlučili da taj kamion detaljno pregledaju na skeneru, što se pokazalo kao dobra odluka, jer je taj snimak otkrio da se u tovaru nalazi nešto sumnjivo.

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA-

Odmah po otvaranju tovarnog dijela kamiona bilo je jasno da se u njemu nalazi i neprijavljena roba, jer se već na prvi pogled vidio veliki kompresor koji se koristi u radionicama, koji pritom nije bio prijavljen u priloženoj dokumentaciji.

Demontažom pomenutog kompresora za zrak, čija je unutrašnjost velika, potvrđeno je da je on u potpunosti ispunjen paketima marihuane teškim čak 31,65 kilograma

 

Otkrivena droga, kompresor, kamion i vozač predati su policiji u dalju nadležnost.

 

Objavljeno:

Najnovije

Više sadržaja
Povezano

Konačno dobre vijesti: Gotovo je s rastom cijena polovnih vozila, pad je osjetan

Više od dvije godine trgovici polovnim automobilima trljali su...

U BiH nije dobila priliku: Bišćanka je među deset najljepših na svijetu

Zamislite da surfate internetom i onda slučajno ugledate svoju...