― Marketing ―

KOMENTAR: Očekivanja su unaprijed smišljena ljutnja

Možda ste čuli za izreku: „Očekivanja su unaprijed smišljene ozlojeđenosti“. Prvo, samo očekivanje da se nešto dogodi neće dovesti do toga. Razvojni psiholog Jean Piaget...

Višegodišnja podrška: Općina Kakanj izvršila uplatu  1000,00 KM za sanaciju štete na kapeli Bosna

- Marketing -

Kako je nečelnik Općine Kakanj Mirnes Bajtarević ranije obećao, izvršena je uplata sredstava u iznosu od 1.000,00 KM za sanaciju štete koja je pričinjena prilikom provale i krađe iz kapele na groblju Bosna kod Bilješeva. 

Prema molbi koju je ispred Srpske pravoslavne  Crkvene opštine Bilješevo uputio paroh Dragiša Cvjetković, zatraženo je 1000,00 KM, i to  400,00 KM za sanaciju štete i nabavku bogoslužbenog inventara koji je ukraden i 600,00 KM za nabavku dijela  materijala za izradu i montažu metalnih rešetki- gelendera- koji će biti postavljeni na vrata i prozore kapele na Bosni.

Gelenderi će biti izrađeni u Herceg Novom u  radionici nekadašnjeg parohijana i stanovnovnika Bosne,  Branislava Brana Bošnjaka.

- Marketing -

Pored navedene podrške , Općina Kakanj je prethodnih godina oštro osudila skrnavljenje spomenika  na  groblju Karaula  kod Kaknja i  finansirala izradu novih spomenika vrijednosti 5,500,00 KM, također je sredstvima Općine u iznosu od 500,00 KM  finanirano saniranje uštećenja na spomenicima i kapiji na groblju Gora iznad Bilješeva. 

Sredstvima Općine  u iznosu od 500,00 KM finansirana je nabavka stolova i klupa koje su ukradene iz kapele Karaula.

  • Ovim i sličnim primjerima rukovodstvo i građanstvo općine Kakanj nam  pružaji punu podršku sa ciljem suzbijanja razbojništava i skrnavljenja svetinja i grobalja.  Kakanj mnogima za primjer – piše jerej Dragiša Cvjetković.