Višegodišnja podrška: Općina Kakanj izvršila uplatu  1000,00 KM za sanaciju štete na kapeli Bosna

Kako je nečelnik Općine Kakanj Mirnes Bajtarević ranije obećao, izvršena je uplata sredstava u iznosu od 1.000,00 KM za sanaciju štete koja je pričinjena prilikom provale i krađe iz kapele na groblju Bosna kod Bilješeva. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema molbi koju je ispred Srpske pravoslavne  Crkvene opštine Bilješevo uputio paroh Dragiša Cvjetković, zatraženo je 1000,00 KM, i to  400,00 KM za sanaciju štete i nabavku bogoslužbenog inventara koji je ukraden i 600,00 KM za nabavku dijela  materijala za izradu i montažu metalnih rešetki- gelendera- koji će biti postavljeni na vrata i prozore kapele na Bosni.

Gelenderi će biti izrađeni u Herceg Novom u  radionici nekadašnjeg parohijana i stanovnovnika Bosne,  Branislava Brana Bošnjaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pored navedene podrške , Općina Kakanj je prethodnih godina oštro osudila skrnavljenje spomenika  na  groblju Karaula  kod Kaknja i  finansirala izradu novih spomenika vrijednosti 5,500,00 KM, također je sredstvima Općine u iznosu od 500,00 KM  finanirano saniranje uštećenja na spomenicima i kapiji na groblju Gora iznad Bilješeva. 

Sredstvima Općine  u iznosu od 500,00 KM finansirana je nabavka stolova i klupa koje su ukradene iz kapele Karaula.

  • Ovim i sličnim primjerima rukovodstvo i građanstvo općine Kakanj nam  pružaji punu podršku sa ciljem suzbijanja razbojništava i skrnavljenja svetinja i grobalja.  Kakanj mnogima za primjer – piše jerej Dragiša Cvjetković.

NAJNOVIJE