Vanredna regulacija saobraćaja dionica Kakanj – Visoko

Popularno

Povezano

Zbog izvođenja radova na zamjeni prijelaznih naprava na mostu u naselju Dobrinje, desna strana autoceste, dionica Kakanj-Visoko (smjer Kakanj – Visoko) saobraćaj se odvija dvosmjerno u suprotnoj traci od zone radova.

  • Molimo sve korisnike autoceste da poštuju privremenu regulaciju saobraćaja i da vožnju prilagode uslovima na autocesti, saopćeno je iz JP Autoceste FBiH.

Stanje na cestama

- Marketing -

Magla i dalje smanjuje vidljivost na dionicama u kotlinama zapadne Bosne, kao i dolinom rijeka Save i Spreče. Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno i da vožnju prilagode trenutnim uslovima na putu.

Danas će se obaviti prevoz vangabaritnog tereta na putnom pravcu Ustiprača-Goražde-Ustikolina. Planirano je da vozilo sa teretom širine 4,5 metra krene u 12 sati, pa vozače molimo da budu oprezni i da poštuju upute ovlaštenih lica iz pratnje.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj.

Na putu Tuzla-Kalesija (zbog radova u tunelu Čaklovići), saobraćaj se obustavlja od 22 do 06 sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Usporeno, zbog radova, saobraća se na putnim pravcima: Konjic-Jablanica (u tunelu „Crnaja“), Donji Vakuf-Jajce (Skela), Nemila-Žepče (Donja Golubinja), Grude-Ljubuški (na izlazu iz Gruda), Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica), Šipovo-Jezero i Gračanica-Srnice Donje.

Na graničnom prelazu Bosanska Gradiška pojana je frekvencija vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja su kraća.

- Marketing -

Najnovije