Uzori džemata: Džemat Čaršija ponosno predstavilo svog člana hadži Hamdiju Neimarliju

Džemat Čaršija, poznat po svojoj otvorenosti i aktivnom učešću u zajednici, redovno informiše svoje džematlije, kao i širu javnost, o svojim aktivnostima.
Pored raznovrsnih inicijativa i radova koje sprovodi, povremeno se ističu objave o vrijednim članovima džemata, a najnovija objava nosi naslov “Uzori džemata”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako je istaknuto, mlađima ostaje svijet, ali su stariji članovi džemata poput svjetionika koji mladima pokazuju kako činiti dobro. Jedan od takvih primjera je hadži Hamdija Neimarlija.

Sa svojih 85 godina, i dalje je redovan posjetilac džamije za obavljanje namaza, ali i aktivni učesnik u drugim aktivnostima Džemata Čaršija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posebno se ističe njegova aktivnost kada je potrebno pružiti pomoć u akcijama koje zahtijevaju finansijska sredstva. U tim situacijama, hadži Hamdija je uvijek prvi koji svojim izdašnim prilozima obogaćuje svaku akciju, donoseći poseban blagoslov i prosperitet.

Hadži Hamdija Neimarlija nije samo primjer vjernika koji redovno obavlja svoje dužnosti, već je i inspiracija za aktivno učešće u zajednici i nesebično pružanje pomoći onima kojima je to potrebno.

Njegova predanost i dobrotvorni duh čine ga istinskim uzorom ne samo u džematu, već i u široj društvenoj zajednici.

NAJNOVIJE