11.8 C
Kakanj
Nedjelja, 11 Aprila, 2021

Uz gitaru i stihove: Kakanj odao počast Balaševiću

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Cijeli Balkan jučer je u nevjerici primio vijest o smrti o smrti Đorđe Balaševića, legendarnog muzičara, kantautora i umjetnika.

Brojne javne ličnosti, muzičari, prijatelji i oni koju su ga slušali opraštali su se na gradskim trgovima i putem društvenih mreža uz njegove stihove koji će ostati upamćeni.

Svoj trag legendarni Balašević ostavio je i na kakanjsku publiku, odmah po saznanju općnske vlasti na led displejima u gradskoj jezgri oprostili su se i odali počast postavljajući njegovu fotografiju.

Večeras je upravo pored jednog od displeja u Kaknju okupila se obična publika i pratioci njegovog umjetničkog stvaralaštva kako bi se uz gitaru i njegove stihove po posljednji put se oprostili, piše Hayat.ba.

Podsjetimo, Balašević je na Infektivnu kliniku u Beogradu primljen nakon što mu se pogoršala situacija, liječio se od upale pluća. Prema informacijama kojima raspolažu srbijanski mediji, Balašević se desetak dana liječio kod kuće zbog simptoma upale pluća.

U četvrtak je izvor blizak pjevaču i njegovoj porodici otkrio da se Balašević osjeća mnogo bolje i zbija šale sa ljekarima.

Nažalost, dan poslije munjevito se proširila informacija da je preminuo, koju mnogi u početku nisu shvatili ozbiljno.

Prema pisanju medija, Balašević bi trebao biti sahranjen u ponedjeljak.

- MARKETING -

NAJNOVIJE

- MARKETING -

POVEZANO